Skocz do zawartości
860lacov

Program Do Tworzenia Stron Www W Trybe Wysiwyg

Rekomendowane odpowiedzi

Znajoma poprosiła mnie o zrobienie stronki do swojej firmy. Ma być prosta. Cennik, kilka zdjęć itp.

W pisanie stron bawiłem się prawie dekadę temu i za wiele nie pamiętam więc stawiam na WYSIWYG. Jak na razie znalazłem program NVU. Zobaczę czy spełni oczekiwania. Jeśli jednak wiecie o jakimś lepszym sofcie to proszę o namiary.

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajoma poprosiła mnie o zrobienie stronki do swojej firmy. Ma być prosta. Cennik, kilka zdjęć itp.

W pisanie stron bawiłem się prawie dekadę temu i za wiele nie pamiętam więc stawiam na WYSIWYG. Jak na razie znalazłem program NVU. Zobaczę czy spełni oczekiwania. Jeśli jednak wiecie o jakimś lepszym sofcie to proszę o namiary.

Dzięki!

Nvu ma rozwijanego następcę... Kompozer

http://kompozer.net/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym z najprostszych wysiwygów jest chyba jimdo. Zobacz na stronie http://doyouspeakjimdo.jimdo.com/

A tutaj można zobaczyć przykłady stron jakie można zrobić z jimdo. Nie należy tylko używać IE6 do podglądu, gdyż zniekształca strony. Od wersji 7 jest już lepiej. Z Firefox, Operą czy Safari nie ma problemów. Nie jest to reklama dla tej strony, ale jako przykład związany z tematem Twojego pytania o małą stronkę komercyjną jaką znalazłem gdy szukałem informacji o jimdo po polsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi