Skocz do zawartości
Passt

Resetowanie Ustawień Biosu

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie moga być przyczyny resetowania ustawień biosu??

Proc E8400 podkręcony do 3,8GHz, napięcie biosowe 1,375 V (real nie mierzony),pamiątki apogee 1066 chodzą na 1018 MHz, dzielnik 333/800. Ponad 3 miesiące komp chodził tak podkręcony i nic się nie działo. W windowsie bez zadnych zwiech, podobnie w grach(także w chwili obecnej). Zapuściłem orthosa i wywalił się po dokładnie 5 godzinach (wczesniej max. puszczałem 8 godzin bez błedów)

Dodam, że po takim resecie po wejściu do windowsa mam datę i godzinę taką samą jak przed ostatnim wyłączeniem kompa.

Sprzęt:

E8400@3,8 GHz

DFI LP DK P35

Apogee GT 2x2 GB 1066 @ 1018

GeForce 8800 gts 700/ 1056/ 1685

Corsair 750 W

Edytowane przez Passt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy taktowanie CPU, napięcia też wracają do defaultowych? Jeśli faktycznie wszystko wraca do defaultu, to prawdopodobnie bateryjka od pamięci CMOS jest już do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy taktowanie CPU, napięcia też wracają do defaultowych? Jeśli faktycznie wszystko wraca do defaultu, to prawdopodobnie bateryjka od pamięci CMOS jest już do wymiany.

Tak wygląda na to, że wszystkie ustawienia wracają do defaultowych, łącznie z ponownym pojawieniem się ekranu powitalnego DFI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi