AMDPRO Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam Mam powazny problem Kupilem nowa karte graficzna radeon 4830 Sapphire 512 MB Oraz zasilacz Chieftec 450 W Reszta sprzetu taka sama jak w sygnaturze.. Poprzednio mialem 6600 GT Geforce Wszystko podlaczylem i czerwone swiatelko na karcie mruga i monitor sie nie odpala! To nie wina monitora poniewaz sprawdzalem przy innym.. Co sie dzieje! Prosze o szybka pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Sterowniki usunąłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Jak mam to zrobic jak nawet dyski nie sa podlaczone! w ogole mi sie nie odpala monitor ! NIC! NOTHING! Tak jakby karta byla spalona! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Podłącz starą, wyczyść system driver cleanerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) Podłącz wszystko jeszcze raz i zobacz czy dodatkowe zasilanie do karty jest dobrze podłączone. Edytowane 28 Lutego 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Podłącz wszystko tak jak powinno być, podłącz dyski, i tak jak kolega radzi, podłącz dodatkowe zasilanie do karty graficznej, to 6 pin, powinno ruszyć bez problemu! Masz tam 2 diody, jedna od przegrzania, druga informująca o nie podłączonym dodatkowym zasilaniu! Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Miałem to samo. Włóż starą kartę, odinstaluj stare sterowniki i ................. ważne!!!!! ustaw rozdzielczość ekranu na 800x600, no i oczywiście prawidłowo podłącz nową kartę, czyli włoż w PCI-E 2.0 i włóż wtyczkę od zasilacza 6 pinową w czarną wtyczkę na końcu karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Ja też raczej stawiam na stery, bo u mnie jak nie podłączyło się w moim HD 4870X2 dodatkowego zasilania to przynajmniej pokazywało mi na ekranie stosowny komunikat i słychać było pikanie. ;) Ale to raczej nie jest reguła. Wiadomo, zależy od modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...