silvermax Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam Zastanawiam się nad kupnem złączek choinkowych D-Tek HI-Flow Hose Barb Czy te złączki są uniwersalne i pasują do większości bloków, np. do swiftech-a? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Tak są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Ma ktoś kilka wolnych - chętnie kupię za przyzwoitą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Dtekowych w Polsce to ze świeczką szukać swifa jest pełno a dteka mało :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 a swiff też będzie universal do wszystkich klocków? bo słyszałem, że ma inny gwint... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 ma ten sam tylko ze nie ma podfrezowania pod oring przez to może uszczelka w innych markach poza swifem wychodzić na wierzch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 hmm teraz już sam nie wiem czy warto kupować złączki po 17 zł za sztukę czy takie zwykłe za 7 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 bierz jak już swiftecha miałem zwykłe i 12mm mają 8mm w środku co jest bzdurą http://shackit.pl/forum/index.php?topic=235.0 obczaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 a nie będzie problemów z oringiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Jak wkrecisz je odpowiednio to nie bedzie. Do jakich blokow chcesz te zlaczki ? Do swifow sa idealne, ale da rade i do innych. Ostatecznie szukaj tez DD NK12 Hiflow, praktycznie to samo co D-Tek, ostatecznie EK. Od jakiego weza chcesz te zlaczki ? Ile Ci ich potrzeba ? Jesli waz ma miec wieksza srednice wewnetrzna niz 10mm popatrz w gielde, na przyklad GIZU sprzedaje troche fajnych NK14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 tak wąż będzie miał więcej jak 10mm bo 11.2mm - czyli wejdzie to na NK14? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 tak wąż będzie miał więcej jak 10mm bo 11.2mm - czyli wejdzie to na NK14?spokojnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrr Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Nie mogłem się powstrzymać, ale powiedziecie mi ile tracę kupując złączki za ee 6zł ? Ile stopni jestem do tyłu ? Jak mocno tracę na przepływie ? Ma ktoś takie dane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 20% masz mniejsza średnice trza zrobić testa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 musisz zrobić arnold :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrr Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) 20% średnicy pięknie brzmi. Wzbogacając mój układ złączkami o dychę droższe sztuka podniósł bym jego cenę o 80zł co daje całkiem konkretny procent całości ( przynajmniej mojego ) układu. Sumując, nie nie będziemy sumować każdy sam to sobie rozrysuje i osądzi ile w tym sensu. A jeszcze nie ustaliliśmy jak to ma się do wydajności. Pokuszę się o swoją opinię, w końcu to forum dyskusyjne i dyskusja to naturalna jego składowa. Inwestując te pieniądze w lepszy blok, chłodnicę, cichsze/lepsze mikserki, cokolwiek nie uzyskamy przypadkiem lepszego, bardziej zadowalającego wyniku ? Jak dla mnie to czyste wyciąganie kasy, identyczne do obcinarek węży i tym podobnym wynalazkom z serii "musisz to mieć". A na koniec dodam że nic mi do tego w jaką stronę wydajecie swoje własne pieniądze i czy to opłacalne czy nie. To tylko moje zdanie na bieżący temat. Edytowane 1 Marca 2009 przez Hrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 20% średnicy pięknie brzmi. Wzbogacając mój układ złączkami o dychę droższe sztuka podniósł bym jego cenę o 80zł co daje całkiem konkretny procent całości ( przynajmniej mojego ) układu. Sumując, nie nie będziemy sumować każdy sam to sobie rozrysuje i osądzi ile w tym sensu. A jeszcze nie ustaliliśmy jak to ma się do wydajności. Pokuszę się o swoją opinię, w końcu to forum dyskusyjne i dyskusja to naturalna jego składowa. Inwestując te pieniądze w lepszy blok, chłodnicę, cichsze/lepsze mikserki, cokolwiek nie uzyskamy przypadkiem lepszego, bardziej zadowalającego wyniku ? Jak dla mnie to czyste wyciąganie kasy, identyczne do obcinarek węży i tym podobnym wynalazkom z serii "musisz to mieć". A na koniec dodam że nic mi do tego w jaką stronę wydajecie swoje własne pieniądze i czy to opłacalne czy nie. To tylko moje zdanie na bieżący temat. dyche wiecej? gdzie? Złączka swifa kosztuje 9,5 a zwykła 7 heloł?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 dobra, chyba biorę jutro EK NK14, chyba obędzie się bez zacisków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) 25% większa średnica - brzmi pięknie, ale to co najbardziej się liczy przy przepływie, czyli pole przekroju, wypada jeszcze lepiej bo przy 10mm mamy o połowę większe jak przy 8mm (78mm vs 50mm). Co to daje w praktyce? W takich komuterowych wc pewnie nic :) Ale kto składa wc wyłącznie z rozsądku? Edytowane 1 Marca 2009 przez Koen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 W takich komuterowych wc pewnie nic icon_smile3.gif Ale kto składa wc wyłącznie z rozsądku?Pewnie nie znaczy na pewno.... a na pewno daje większy przepływ, który jest mile widziany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zwlaszcza dla bloczkow ktore go lubia. Do tego pompka ma mniejsze opory, o ile bloki nie za bardzo go dusza, wiec i delikatnie ciszej pracuje. Jak na moj gust powinienes dobrac je patrzac na calosc WC, do weza 11.2 bral bym NK14 EK, te od GIZU sa w niezlej cenie, obedzie sie bez zaciskow, Tygon fajnie wchodzi na EK i niezle sie trzyma. Na zwykle NK12 trzeba by zaciski niestety juz stosowac. Krotko mowiac jak masz fajne zlaczki w niezlej cenie to czemu nie kupic :) Ja uzywam NK12 Hiflow, na swiftechach mam swiftechy, na pozostalych danger dean. W 1 ukladzie mam Fesera 10/16 i siedzi ladnie, ciezko go naciagnac, na EK NK12 wchodzil lepiej, na bitspowery tez, w drugim mam tygon 9.5/12.7 i tutaj juz uzylem zaciskow, znacznie lzej wchodzi niz 10/16 i nie trzyma sie tak fajnie, wiec wolalem nie ryzykowac i uzylem opassek zaciskowych, w sumie jak sie fajnie pouklada koncowki to bardzo ich nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrr Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 dyche wiecej? gdzie? Złączka swifa kosztuje 9,5 a zwykła 7 heloł?! Z czym do ludzi, próbujesz mnie w górnolotny sposób spławić czy raczej ośmieszyć ? Mówiąc dychę mam na myśli owe 10zł. Wskaż mi ( możesz palcem, dowolnym ) miejsce w którym pisze o złączkach "swifa". Na myśli miałem wynalazki dla których "hi-flow" jest celem istnienia, zazwyczaj pisany dużą czcionką tak aby ceny nie było widać. Na myśli mam konkretnie złączki po 17zł czy więcej za sztukę. Jakiś czas temu widziałem takie w coolingu, firmy bodaj Danger Den, a takich kwiatków jest więcej. Dam z tym spokój bo widzę drażliwy strasznie jesteś, a konstruktywna odpowiedź sprawia problem. Acha no i naucz się odpisywać nie cytując całego posta pod którym bezpośrednio odpowiadasz bo to bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Z czym do ludzi, próbujesz mnie w górnolotny sposób spławić czy raczej ośmieszyć ? Mówiąc dychę mam na myśli owe 10zł. Wskaż mi ( możesz palcem, dowolnym ) miejsce w którym pisze o złączkach "swifa". Na myśli miałem wynalazki dla których "hi-flow" jest celem istnienia, zazwyczaj pisany dużą czcionką tak aby ceny nie było widać. Na myśli mam konkretnie złączki po 17zł czy więcej za sztukę. Jakiś czas temu widziałem takie w coolingu, firmy bodaj Danger Den, a takich kwiatków jest więcej. Dam z tym spokój bo widzę drażliwy strasznie jesteś, a konstruktywna odpowiedź sprawia problem. Acha no i naucz się odpisywać nie cytując całego posta pod którym bezpośrednio odpowiadasz bo to bez sensu. Dołączył: 22-sierpień 08 - Oto i nasz nowy guru :D Dla niektorych zlaczka za 15,- jest potrzebna - wyglad i przeplyw. Jesli Ciebie to nie obchodzi, to po co sie udzielac i to jeszcze w takim tonie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) Z czym do ludzi, próbujesz mnie w górnolotny sposób spławić czy raczej ośmieszyć ? Mówiąc dychę mam na myśli owe 10zł. Wskaż mi ( możesz palcem, dowolnym ) miejsce w którym pisze o złączkach "swifa". Na myśli miałem wynalazki dla których "hi-flow" jest celem istnienia, zazwyczaj pisany dużą czcionką tak aby ceny nie było widać. Na myśli mam konkretnie złączki po 17zł czy więcej za sztukę. Jakiś czas temu widziałem takie w coolingu, firmy bodaj Danger Den, a takich kwiatków jest więcej. Dam z tym spokój bo widzę drażliwy strasznie jesteś, a konstruktywna odpowiedź sprawia problem. Acha no i naucz się odpisywać nie cytując całego posta pod którym bezpośrednio odpowiadasz bo to bez sensu. Dobrze guru zatem ośmieszę: http://www.cooling.pl/zlaczka-dangerden-nk...ukt,228290.html o rzesz fuck faktycznie 17zł Jak reszta złączek jest o 10zł droższa tak jak ten danger den do zwykłej bo po tyle wg Ciebie są to ja mówię :lol2: proponuje powrót do szkoły i naukę czytania bo kiepsko a mi zarzucasz drażliwość... a cytuje całego posta by byli już tacy co lubili edytować jak zostali ośmieszeni... Edytowane 2 Marca 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrr Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) Gdybyście czytali wszystko co piszę, a nie tylko czyhali gdzie by tu mnie "chapnąć" zauważylibyście iż napisałem że nie mam nic do tego co, kto i za ile kupuje, zaciekawił mnie sens tej inwestycji. Co do guru to widocznie faktycznie muszę jeszcze się sporo nauczyć aby was zrozumieć, kto wie czy nie od przedszkolaków. Jak się ma data dołączenia do forum do tego co mogę wiedzieć to już nijak pojąć nie potrafię, ale nie muszę. Pewne sprawy niech pozostaną tylko dla tych obytych, oczytanych i wiedzących. Link do złączek dałeś dobry i cena rzeczywiście nie stoi nawet obok 17, albo staniały albo widziałem inne których w ofercie już nie ma. Niemniej jednak mogłem się pomylić, o co nie trudno- data dołączenia mówi sama za siebie A jeszcze jedno, fakt to mnie nie obchodzi acz interesuje, liczyłem że grono światłych użytkowników wyjaśni mi jak to się ma w praktyce. W końcu dopisaliście się tu szybciej ode mnie, prawda ? Edytowane 2 Marca 2009 przez Hrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 A jeszcze jedno, fakt to mnie nie obchodzi acz interesuje, liczyłem że grono światłych użytkowników wyjaśni mi jak to się ma w praktyce. W końcu dopisaliście się tu szybciej ode mnie, prawda ? Nikt nie poda Ci wyników ponieważ każdy układ jest inny inne bloki inna pompka wiec nie rozumiem czego oczekujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 widzę, że jakaś kłótnia się tu rozpętała - chłopaki przecież to tylko złączki. Wyluzujcie :) Ja już zamówiłem EK NK14 :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...