IGREK! Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam ostatnio sam mi sie wyłączyl komputer, olalem to ale dzis zas to nastapiło, normalnie siedze sobie na necie slucham muzyki a tu jeb się wyłączyl, klikam power i normalnie sie włacza, wirusów zadnych nie mam. przycisk od obudowy nie był wcisniety temperatury w normie procek w idle nie przekracza 30stopni, dysk 34, grafa 39, i plyta glowna 36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Był podkręcany tylko o tyle o ile w sigu? Sprawdź stabilność jakims programem obciążającym procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 tak dodam ze podkrecony tak juz lekko z miesiac, sprawdzane, wszystko stabilne, ramy tez spradzane wylaczenie 1 bylo kajś z 3 dni temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Na początek w ruch inny zasilacz, sprawdziłbym tez czy komputer poza obudową się wyłącza. Na def. ustawieniach też problem występuje? Edytowane 1 Marca 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Panowie, zaś... dodam ze już te 3 razy mi się wyłączyl jak normalnie jestem na pulpicie czy tam siedze na necie. zasilacza mi nikt nie pozyczy na minimum 3 dni... jakies inne pomysly?? zaraz odkrece wszytsko i zobaczymy same problemy z tym kompem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Wyciągnij stuff z obudowy tak jak radził fredek, bo moze to ona jest powodem jakichs spiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Jak Ci się wyłącza ten komputer ? Sam gaśnie od razu czy może nagle windows wchodzi wstan wyłączania siebie ? W tym pierwszym to może masz spadki napięcia w instalacji elektrycznej w domu, monitor też sie wyłącza wtedy ? W tym drugim to może to być wina zwarcia gdzieś na linii Power SW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) Poprostu siedze sobie, a nagle jeb się wyłączyl chcobym przytrzymał guzik power_sw.. monitor jest taki chocbym wylaczyl kompa ale nie wylaczyl monitora, czyli miga dioda... jak bede malował 2 raz obudowe, to wtedy niebede wkladal kompa do obudowy tylko bedzie lezal na pajaka Dzieki i czekam, wszytskie spostrzezenia sie przydadza ! aha mam pytanie, jakbym odpial wszytskie kabelki od obudowy, to jak mam wlaczyc kompa na tzw pajaka? przytrzymac cos metalowego do pinów, i zaskoczy? np. srubokret? a te spadki to tez dziwne bo kompa mam juz ponad rok i dopiero2 tyogdne temu sie zrobiło 1 raz Edytowane 4 Marca 2009 przez IGREK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 aha mam pytanie, jakbym odpial wszytskie kabelki od obudowy, to jak mam wlaczyc kompa na tzw pajaka? przytrzymac cos metalowego do pinów, i zaskoczy? np. srubokret? Zaskoczy. Śrubokręt się nada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) dziękóweczka a ile takm m/w, odrazu po dotknieciu zaskoczy? Edytowane 4 Marca 2009 przez IGREK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Powinien, a jak nie to ,,po smyraj,, te piny śrubokrętem troche aż się włączy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unaware Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Witam ostatnio sam mi sie wyłączyl komputer, olalem to ale dzis zas to nastapiło, normalnie siedze sobie na necie slucham muzyki a tu jeb się wyłączyl, klikam power i normalnie sie włacza, wirusów zadnych nie mam. przycisk od obudowy nie był wcisniety temperatury w normie procek w idle nie przekracza 30stopni, dysk 34, grafa 39, i plyta glowna 36 Jak długo masz już ten komputer? Sprawdź kondensatory na płycie głównej, czy któryś nie "napęczniał". Szczególnie te regulujące napięcie dla procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 z pół roku kondensatory oki, najprawdopodobniej spadki napięcia,kumplowi tez sie wylaczil jak cos to bede pisal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...