Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Eh, nie lubie mieć takich dylematów. Potrzebna mi grafa :lol: "very low end" , a mam do wyboru: ATi RAGE 128 32MB i Riva TNT2 PRO 32MB. No i chyba proste pytanie, która lepsza???????????????????? obie w cenie 150 zetuf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Eh, nie lubie mieć takich dylematów. Potrzebna mi grafa  :lol: "very low end" , a mam do wyboru: ATi RAGE 128 32MB i Riva TNT2 PRO 32MB. No i chyba proste pytanie, która lepsza???????????????????? obie w cenie 150 zetuf

Ja bym brał ATi, bo lubie tą firmę. Zwłaszcza jak to oryginał, to będzie dobra jakość obrazu 2D, a wydajność między TNT, a TNT2.

Co do TNT, to sprawdź czy to przypadkiem nie jest TNT2 M64 PRO - taki mutant, innymi słowy - często zwykły M64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

z tego wszytskiego wziol bym ATI . A czemu nie chcesz Voodoo 3 3000?

Nie znam... :oops: Jakie to ma parametry?? Zależy mi raczej na szybkości niż na jakości. a co do TNT to jest to pełna wersja PRO, czyli to jest szybsze od ati?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Nie znam... :oops:  Jakie to ma parametry?? Zależy mi raczej na szybkości niż na jakości. a co do TNT to jest to pełna wersja PRO, czyli to jest szybsze od ati?

Voodoo nie znasz? O kurcze :) Voodoo jest dużo szybsze, ale już driverków pod tego nie będzie (prawdopodobnie) bo firma 3dfx została wykupiona przez Nvidię.

W takim wypadku polecam TNT2 Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Nie znam... :oops:  Jakie to ma parametry?? Zależy mi raczej na szybkości niż na jakości. a co do TNT to jest to pełna wersja PRO, czyli to jest szybsze od ati?

Voodoo nie znasz? O kurcze :) Voodoo jest dużo szybsze, ale już driverków pod tego nie będzie (prawdopodobnie) bo firma 3dfx została wykupiona przez Nvidię.

W takim wypadku polecam TNT2 Pro.

Nie no firme znam, ale nie wiem jakie ma parametry to 'cudo', no i ile kosztuje , jeżeli da się to nabyć nawiasem mówiąc - z tego co wiem to nowej"raczej" nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A dlaczego akurat Voodoo3 i to 3000? :)

Dobra, ale mi namieszaliście :(

1. Czyli vodoo 3 3000 jest szybsze od Tnt2 PrO???

2. Lisek co jest nie tak z tą kartą.

Na allegro można ją kupić za jakieś 100 zeta - chyba to by sie kalkulowało?!

Znalazłem jeszcze coś takiego vodoo 5500 w takiej cenie

http://www.allegro.pl/showitem.php?item=5348175

Co wy na to?????????????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co checie od voodoo. jest 3x lepsze od rivy.

Na tej karce jade do dzis.

Chodza raczej wszystkie gierki [tylko czasem z detalami sobe trzeba dac spokój] ale 800x600 wyciaga spokojnie na wszystkich garch [nawet w rtcw w full detal]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Eh, nie lubie mieć takich dylematów. Potrzebna mi grafa  :lol: "very low end" , a mam do wyboru: ATi RAGE 128 32MB i Riva TNT2 PRO 32MB. No i chyba proste pytanie, która lepsza???????????????????? obie w cenie 150 zetuf

Z tego bierz Rive.

Jezeli masz mozliwosc w tej cenie lub nawet nizszej kupic VooDoo 3 3000 to sie nawet nie zastanawiaj tylko kupuj- jest szybsza od Rivy TNT2 Ultra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

z tego wszytskiego wziol bym ATI . A czemu nie chcesz Voodoo 3 3000?

A dlaczego akurat Voodoo3 i to 3000? :)

Lisek z twojej odpowiedzi wnioskuje, że chcesz mnie przestrzec przed tą kartą, chciałbym sie dowiedzieć dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

voodoo miałem na jeden dzień u siebie

i musze powiedzieć że jest ona tek ze dwa (conajmniej) lepsza od TNT2

ja bym brał 3voodoo

podkreślam że ta karta biega dobrze na w2k jak i na xp

bo o 9x to rzecz jasna stery są dostępne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez miałem voodoo 3 i muszę przyznać że nieźle zasuwała i jest szybsza od TNT2. Tylko że na voodoo 3 nie działa MOH, ale np:w RTTCOW grałem prawie na full detalach 800x600 i tylko czasem coś tam chrupneło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

eee to jest chyba jednak kiszna karta

wtedy cto chyba nie wiele droższy kyro1 jest

a to juz inna bajka

Tego CLAPa z ddr to chyba mało która płyta pociągnie mam bx i może być róznie. Biore też pod uwage tego vudziaka pod PCI ale ni wiem jak to sie ma do agp :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam tego Creativa i już na paru płytach bez problemu odpalałem :) i jestem zadowolony z niego bardzo 8)

A z tych kartek to też voodoo 3000 polecam. Bardzo fajna i najwydajniejsza z tych wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...