JuLeK Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Chciałem sobie wyszlifować blok Mate'a LE, więc biorę papier 1200 i do roboty... Po jakimś czasie patrzę i... na środku zrobiło się jakieś czarne kółko :?: :?: :?: Powarznie :!: Na środku jest jakby kółko, ciemniejsze niż reszta powierzchni, bardziej matowe i jakby brudne :? Szlifuję dalej, rónymi technikami (z wodą i bez, w jedną stronę i w dwie) ale kicha! dalej mam jakieś brudne coś na środku :lol: :lol: :lol: :lol: Nie wiecie czemu to się robi? Napiszcie jak wy szlifujecie bloki/radiatory! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 heheh cos mi ta czysta miedz mata nie wyglada na czysta miedz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 tristan- lol.... to wynika z tego ze srodek bloku jest lekko wglebiony, wpierw przeszlifuj go papierem np. 100 i dopiero jak cala powierzchnia bedzie rownomierna przechodz do coraz drobniejszych papierow pozatym jesli zle trzymasz ten blok to po oprostu szlifujesz tylko brzei pozostawiajac srodek, dlatego wydaje ci sie ze jest czarne kolko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 A jak się powinno szlifować blok? Z wodą czy bez..? W jedną stronę czy w obie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Chodzi mi oczywiście o wodę na papierze ściernym :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 heheh cos mi ta czysta miedz mata nie wyglada na czysta miedz :PTRISTAN sam mam bloki od mate i to niezmontowane(teraz juz sa polutowane), wiec zagladalem do srodka i to jest naprawde lita miedz, zadnej tam lipy. A co do szlifowania to ja szlifowalem najpierw papierem 800 na mokro a pozniej 2000 tez na mokro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Może szlifowałeś ten blok kładąc papier na nierównej powierzchni. Jeśli tak to połóż papier na szybce ja tak szlifowałem Celka 400 a potem mogłem się w nim przeglądać ( po użyciu pasty polerskiej oczywiście ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Ja uzywalem papieru sciernego a na koniec do polerowania Cifa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Szlifowanie jest proste, kladziesz papier na szybe, nawet lepiej na lustro, moczysz go, to sie troszke "przyklei" do lustra, no i szlifujesz. Ja zaczynam o 200 i dochodze do 2000, nastepnie pasta polerska, jak jej nie mam , to poleruje pasta do zebow (10-cio letnia NIVEA, znakomita do polerowania) Szifowac lepiej na mokro, w koncu te papiery sa wodne, nie ? Delikatnie dociskaj, tak zeby rowno rozprowadzac nacisk, inaczej krzywo zeszlifujesz blok. BTW moj blok LE od Mate, byl rowny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zamiast pasty polerskiej mozna rowniez uzyc zwyklego mydla. Juz widze watki "ktore mydlo lepsze do polerowania?" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...