LUPO Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 :cry: Witam mam problem z zainstalowaniem Windowsa XP. Instalacja na samym początku zatrzymuje się tuż po tym jak została sprawdzona moja konfiguracja i pokazuje się czarny ekran i na tym koniec. Dowiedziałem się że jest to wina mojej karty graficznej(mam GF 2 MX 400). Jednym ze sposobów na zainstalowanie Windowsa XP jest wymiana karty na moment kiedy instaluje windowsa. Ale dowiedziałem się że można podobno wyłączyć jakąś funkcję w BIOS-ie ale nie wiem gdzie ta funkcja jest. Więc mam pytanie czy może państwo wiedzą gdzie jest ta funkcja lub znają inną przyczynę tego że nie mogę zainstalować XP i wiedzą jak to naprawić? Bardzo proszę o odpisanie na moją prośbę ! Dziękuje i czekam na e-maila od państwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Też miałem taki problem. U mnie poszło w inny sposób. Zajmuje trochę więcej czasu, ale nie trzeba mieszać z kartą. Najpierw na partycji instaluję jakiegoś windowsa 98 albo millenium. Następnie z poziomu systemu operacyjnego instaluję XP. NIe chodzi o upgrade. Po prostu instalacja od początku. U mnie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Wyłącz w Biosie wszystkie fasty AGP, wyłącz też AGPx4 (zmień na x2), powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalS Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Miałem tak samo z ECS na KT266A obiawy identyczne nie dało się zainstalować XP A 9x chodził ok. karata ta sama. Pomogła aktualizacja biosu. MichalS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...