Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 nie no ja sie chyba zabije :P zagladam przed chwila do swej plyty i widze tam pisze F5 :P to ja ucieszony ale to jest tak lekko czyms czarnym przybrudzone i niewiem czy to jest E5 czy może F5 oba rodzaje sa tak ?? sa i F5 i E5 ?? czy ktoregos niema bo jesli niema to sprawa sie wyjasni aha a co daje redstorm a co kosc solteka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 dobra jest F5 i co ?? co mi teraz powiecie ?? bedzie chodzil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 dobra jest F5 i co ?? co mi teraz powiecie ?? bedzie chodzilczyli masz najnowszy revision F5, tez mam taki :D Wiec nie bedzi problemu z antkami xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 dobra jest F5 i co ?? co mi teraz powiecie ?? bedzie chodzilczyli masz najnowszy revision F5, tez mam taki :D Wiec nie bedzi problemu z antkami xp Bardzo się z tego cieszę tym bardziej bios q11 juz dawno mam wgrany jak sie okazuje :P on juz musi byc dosc stary ale teraz z innej beczki czy z tym Athlonem 1200mhz co mam teraz da sie cos jeszcze polepszyc :?: Bombel wysle ci screena z wcpuid i uswiadomisz mnie troche ok :?: Bardzo prosze jeszcze osoby z doswiadczeniem w tych sprawach tzn. Podkrecanie o jakies swoje sugestie Oczywiscie bombel podaj maila to ci wysle tego screena a wszyscy zaiteresowani niech podadza maila to wyśle bo poprostu nima gdzie tego screena wsadzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Gościu, ale nudzisz. Poczytaj trochę forum, bo na razie klepiesz bez sensu... Na tym konfigu, co masz nieźle pokręcisz, ograniczeniem jest tylko procek praktycznie, bo chodzi na FSB=100Mhz, a pamięci napisałeś, że masz 133Mhz. Switche na płycie masz zapewne ustaiwone dla FSB=100, więc możesz sobie w biosie tylko dodawać. W zakładce BIOSA frequency/voltage settings dodawaj do CPU clock ile wlezie; najlepiej by było, jakby poszedł na 133Mhz, bo wtedy włączy się dzielnik CPU/PCI bus 1/4, i częstotliwość PCI będzie 33Mhz. Do tego pewnie będziesz musiał zwiększyć Vcore, czyli napięcie zasilające rdzeń procesora. Jak masz dobry cooler, może pójdzie na 133x12 Mhz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Nie wydaje mi sie zeby poszedl na 12x133, ale mozna podciagnac fsb do 133 i obnizyc mnoznik troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 bombel, jakim cudem masz taki zegar na KAV?! chyba nie podjechales tak wysoko z fsb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Parseval poczytaj tutaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27072 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 dzieki, zabieram sie za lekturke ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrju Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Ten model plyty wyszedl w dwoch egzemplarzach oba byly na chipsetach kt 133 tylko ze ta druga wersja miala symbol kt133A co pozwalalo jej na obsluge Prockow z serii Athlon xp musialbys sprawdzic sobie ktora wersje chipsetu masz!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 mam wersje KT133A bo tak pisze na instrucji sprawdze jeszcze w srodku a tak apropo do Dijkstra sorry ze przynudzam ale podkrecanie to niejest mój chleb powszedni tak wiec nieznam sie na tym za bardzo i chcielem zeby ktos mi pomugł a tobie bombel wysylam juz screena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 wlasnie. czy na 75kav nie zauwazyliscie przy wlaczeniu IDE PRefetch Mode - na dyskach seagata, ze sie pierdzieli ? nie chce bootowac/czasem zbutuje to dysk wolno chodzi (zarowno seagate u6 jak i maxtor 740dl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Ten model plyty wyszedl w dwoch egzemplarzach oba byly na chipsetach kt 133 tylko ze ta druga wersja miala symbol kt133A co pozwalalo jej na obsluge Prockow z serii Athlon xp musialbys sprawdzic sobie ktora wersje chipsetu masz!!po co zamieszanie wprowadzasz soltek KAV byl na kt133a a soltek KV+ na kt133 nie bylo KAV na kt133 bez a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 BOZE, NIE MIESZAJCIE MU JUZ!!! MA WERSJE F5 to bedzie na 100%%%%%%%%%%%% chodzil! Ja mam F1 i bez zajakniecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 wlasnie. czy na 75kav nie zauwazyliscie przy wlaczeniu IDE PRefetch Mode - na dyskach seagata, ze sie pierdzieli ? nie chce bootowac/czasem zbutuje to dysk wolno chodzi (zarowno seagate u6 jak i maxtor 740dl) PMP, mam prefetch, ale u5, i wszystko gra. Kumpel czasem wpada z Barracudą IV i też OK... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 dijkstra: ok tenkju, to ja nie wiem dlaczego taki klopot mam (bo u rodzicow jeszcze F5 + Q11 + A1400 lezy i wieczne problemy z tym ide prefetch) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 a jaka maja szanowni rodzice reszte konfiguracji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 .... aha a co daje redstorm a co kosc soltekaNie no kurna trzymajcie mnie :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nie ma roznicy to tylko naklejka mowiaca o tym, ze BIOS ma opcje Redstorm - tu zajrzyj do instrukcji bo mi sie nie chce tego wyjasniac. Czasem jest naklejka SOltek, nie ma to kurna zadnego wplywu na BIOS czy PLYTE!!! TO TYLKO NAKLEJKA - GLUPIA NAKLEJKA Skoncz drazyc ten temat, bo o tej plycie na forum jest w ciul rzeczy!!! Moderatorze ktorys zamknij ten temat!!! BLAGAM!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 ehh :P lepiej zeby ten topic troszeczke jeszcze pobyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 ehh :P lepiej zeby ten topic troszeczke jeszcze pobylPozwol, ze Ci cos zacytuje: "PAMIĘTAJ!!! Przed wysyłaniem wiadomości na forum sprawdź czy odpowiedź nie znajduje się już w dziale FAQ oraz czy temat nie był ostatnio poruszany na forum (tutaj może pomóc opcja szukaj). Przy tak dużej ilości wiadomości jaka znajduje się na forum jest bardzo prawdopodobne, że odnajdziesz odpowiedź na swoje pytania przy odrobinie chęci i samozaparcia. Tematy wyjątkowo często powtarzane będą blokowane/usuwane przez moderatorów." SZUKAJ - bo bylo duzo :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Hmm ?:) tak rozumiem ale mój przypadek jest inny :P ale jak juz ma byc to zamykaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...