Wafel Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Padla mi plyta głowna i mam dylemat miedzy tymi dwiema. Dlaczego warto doplacic 40zl do DS3l? Na czym bedzie dzialac i co mnie interesuje e2140@3ghz Gf 8600sonic+ 2x 1gb 667 kingstona Wczesniej dzialalo na evga 650i ultra. Dla mnie te dwie plyty sa praktycznie identyczne. Czy na obu osiagne te ~375 fsb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 A czemu chcesz zmieniać tą EVGA 650i Ultra? P31-ES3G jest pochodną P31-S3G, zaś EP31-DS3L - P31-DS3L. Ta pierwsza jest tą gorszą wersją np. z gorszym wbudowanym układem dźwiękowym. Ja na Twoim miejscu takiej zmiany bym nie robił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Padla mi plyta głowna ... A czemu chcesz zmieniać tą EVGA 650i Ultra? Wafel usuń link z podpisu zanim zrobi to moderator za Ciebie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Przeoczyłem to, że padła... W takim razie próbowałbym poszukać czegoś używanego na P43. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wafel Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Gigabyte GA-P31-ES3G - 247zl Gigabyte GA-EP31-DS3L - 281zl Obie maja ten sam uklad dzwiekowy (zreszta calkiem niezly Realtek ALC888) Zestaw bedzie dzialal w takiej konfiguracji jak podana w poscie. Po co p43 skoro i tak nie bede krecil dalej niz ~390mh bo proc wali w sciane na poziomie 3140mhz. Wiec moze mi ktos uswiadomic z kad roznice w cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Jak wszystko gra na p31 to ok, a jak sie pi*przy to w sumie nie wiadomo dlaczego. Różnica może wynikać choćby z tego, że jedna ma "oszczędzanie energii" (ep31) a druga niet. Ponadto 2 sloty na ram i 1 PCI wiecej, wszystkie kondziołki metalizowane. I chyba jeszcze układami zasilania sie różnią. Ds3l 4 fazowy a ta druga chyba 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wafel Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Dzieki za wyczerpujaca wypowiedz. Kupie raczej ta tansza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) Na tej tańszej jeśli chcesz dźwięk wielokanałowy to musisz podłączyć głośniki przez SPDIF, bo płyta ta posiada tylko "3 gniazdka audio (wejście liniowe/ wyjście liniowe/mikrofon) ", no i jak na stronie Gigabyte włączysz tabelkę z porównaniem tych 2 płyt to zobaczysz coś takiego PS. Odnośnie faz zasilania to nic nie mogłem znaleźć na stronie Gigabyta, tak że nie mam pojęcia :D Edytowane 2 Marca 2009 przez ZeDpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Na tej tańszej jeśli chcesz dźwięk wielokanałowy to musisz podłączyć głośniki przez SPDIF, bo płyta ta posiada tylko "3 gniazdka audio (wejście liniowe/ wyjście liniowe/mikrofon) "A to ciekawe. Jak nie można jak można kożystać z dźwięki 5.1. Zaden problem. no i jak na stronie Gigabyte włączysz tabelkę z porównaniem tych 2 płyt to zobaczysz coś takiego "obrazek" I?? P31 mają problemy z 4roma kości dwustronnymi a że jedno stronnych raczej nie znajdziesz nie widzę różnicy. 2x2GB starczą w zupełności. PS. Odnośnie faz zasilania to nic nie mogłem znaleźć na stronie Gigabyta, tak że nie mam pojęcia :DP31-ES3G ma 3 fazy, DS3L ma 4ry fazy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...