suchyjastrzab Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Jaki temat takie pytanie. Płyta ma być tania (max. 300PLN) i umożliwiać średnie OC. Z góry mówię, że nie stać mnie w tej chwili na SB750, więc proszę o namiar na coś taniego i dostępnego od ręki. Zamówiłem wstępnie Asus`a M3N78-VM, ale do jutra mam czas na zmianę. Może ktoś ma coś używanego na gwarancji do opchnięcia? Wszystkie propozycje mile widziane. On-board GFX nie jest konieczne - w ostateczności włożę tam 8800GT z szafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Asrock A780GXE/128M - minimalnie przekracza próg 300zł ale ma bardzo dobre wyposażenie i możliwości o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Czytałem o tym Asrock`u pochlebne opinie, ale jeśli już mam decydować się na chipset od zielonych to ma to mieć ręce i nogi, czytaj X3@X4 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Takie rzeczy to tylko w E... na SB750, na które, jak sam piszesz, cię nie stać. Co do Asrocka - firmę można porównać do Modecoma, też sprzedają budżetowe wyroby obok markowych. Tą płytę warto brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Skoro nie trzeba ci integry, to weź: http://allegro.pl/item566032891_foxconn_a7...d_1_zl_bcm.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Dobra, powiem otwarcie - nie chcę tego Asrock`a, jeśli już to tylko SB710/750. A780GXE nie oferuje niczego, co mogłoby mi się przydać. EDYTA: "Skoro nie trzeba ci integry, to weź: http://allegro.pl/item566032891_foxconn_a7...d_1_zl_bcm.html" Fajnie, ale cena może być wysoka. Dzięki za linka. Edytowane 1 Marca 2009 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Już nienawiązując wprost do tematu "jaka płyta"; Uważam, że nie ma sensu kupować X3 i płyty na sb750, tak samo cenowo i "pewniej" jest wziąć X4 ;] z płytą bez sb750 Edytowane 1 Marca 2009 przez Beereq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Jeżeli nie chcesz tego ASRocka to Gigabyte GA-MA770-UD3 lub MSI KA780G. Ewentualnie to co mam w sigu, ale nie poszalejesz z OC bo Vcore tylko +150mV. W tej stawce MSI wypada najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Do ilu warto licytować tego Foxa? Za 400PLN mam Biostara 790GX 128. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 300 z hakiem nie więcej, on nie ma integry więc świetny nie jest. Aczkolwiek 790FX zrobi swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) Ale co zrobi? Śniadanie? Buty wypastuje? :blink: Cała ta różnica między mostkami północnymi z serii 7 od AMD polega w skrócie na na liczbie linii PCI-E i tym, czy jest integra czy nie. A tej płyty nie warto brać. Jeśli możesz mieć Biostara za ~400zł, to nawet się nie zastanawiaj, tylko bierz. Edytowane 2 Marca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Co robi? ACC, zwiększa oc phenomów czasem o 200MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 ACC nie ma nic wspólnego z mostkiem północnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 OK, jestem zdecydowany na TA 790GX. @luk1999 Próbowałeś "odblokować" 4-ty rdzeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) Tak, czwarte jajco nie działa. Edytowane 3 Marca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...