Pablo Hudinii Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Posiadam grafikę od Galaxy 7300 GT 256Mb pod AGP. Problem polega na tym, że monitor nie odpala. Spiker daje sygnał że wszystko jest ok system się ładuje a na monitorze CIEMNOŚĆ! Sprawdziłem wszystko i napewno to wina grafy. Przy podłączeniu dodatkowej PCi i wejściu do system grafikę normalnie można zainstalować jest wykrywana - instaluje sie z wykrzyknikiem! Teraz pytanie : Jak myślicie nowy bios pomoże? Jak go wgrać, proszę o jakąś pomoc! Co moze być przyczyną ? Edytowane 1 Marca 2009 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Przede wszystkim to spróbuj odinstalować sterowniki, bo jakieś ruskie są. Przeczyść gniazdo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Stery są ruskie to fakt by Tweaks RU:). Gniazdo DVI jak i na CRT zostało przeczyszczone profilaktycznie jednak wiem, że nie w tym leży problem, dziś przyszedł mi do głowy pomysł,ale już jutro go zrealizuje: Podepnę ją pod TV bo może się coś zblokowało w wyjściu tv - teraz sobie przypominam że można ustawić tak gniazdo TV że przy włączeniu kompa obraz będzie pokazywał się od razu na telewizor a monitor będzie wyłączony. Nie wiem czy jest to możliwe żeby w grafie samo się przełączyło na TV i tak zostało (raczej chyba nie bo bios grafy działa na innej zasadzie niż bios pł głównej i nie ma podtrzymania) ale wszystko trzeba sprawdzić. Może przepalił się jakiś dupek co odpowiada ze wyjścia DVI i CRT?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...