Skocz do zawartości
Michal86444897

Laptop Brak Internetu.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem, kilka miesięcy temu podłączyłem siostrze laptopa do internetu, w sylwestra chciałem go uruchomić i okazało się że nie działa. W oknie wybierz sieć bezprzewodową pisze: "nie znaleziono żadnych sieci bezprzewodowych w zasięgu"

Dziwne bo wiem że u mnie w bloku są trzy sieci bez przewodowe a moja sieć działa bo komputer mamy z niej korzystał cały czas.

Czemu nie wykrywa żadnej sieci?

Gdy wchodzę w menadżer urządzeń wszystko jest zainstalowane ładnie prócz:

Kontroler magistrali zarządzania systemem

Kontroler wideo [zgodny z VGA]

Modem Device on high definition audio bus

Karty sieciowe to:

Atheros AR5005G Wireless Network Adapter

Realtek RTL8139/810x Family fast ethernet nic

Jeśli dane są niewystarczające to proszę napisać wkleję cały raport z programu diagnostycznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, karta jest włączona.

Mam takie: Narzędzie klienta Atheros, tam zrobiłem test i wyszło że "Moduł radiowy nie jest włączony", a rozwiązanie to: "Włącz moduł radiowy za pomocą ACU" - tylko nie wiem co to jest ACU...

O jej, już działa. Widzi sieci.

Okazało się że na laptopie z przodu jest przycisk off on i podczas zabawy sylwestrowej ktoś, może nawet ja po prostu wyłączył sieć :D A teraz przez przypadek ją włączyłem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi