B3T0N Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 otoz niedawno przekladalem bebechy do nowej budy i zauwazylem ze majac na maxa dokreconego nukleona do mobo - cala sie wygiela - czy jest to niebezpieczne ?? bo wiem ze moze cos pieprznac jezeli by sie za mocno jeszcze dokrecilo (sprezynki :lol: te zdjalem).....jak to jest ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Na pewno tak jest. Producenci maja tam jakies normy odchylenia plyty od ildealnego poziomu, ale im mocniej krecisz tym bardzies sie wygina > jest tam 5-6 warstw, ktoras moze sie pzerwac, albo uszkodzic. Sam w moim Nukleonie przecialem sprezynki na pol, a nakretke nakrecam tak, zeby srubka nie wystawala ponad nia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Czytałem że ktoś z forum dokręca blok palcami dotąd aż poczuje dość spory opór. Tak samo jak napisął Lukas20 jak za mocno przykręcisz to płyta możę pęc i będzie lipa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 No lepiej mu poluzowac ten uscisk. Zaloz sprezynki z powrotem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 A nie lepiej zapodac sobie od doopy strony podkladke z plexi ? Zrobic ja wieksza troche niz rozstaw srub, nacisk srob, bedzie sie wtedy rozkladal na wiekszej powierzchni i nie powinoo wyginac mobo. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 W mojej izolacji od fc jest 10x10cm (1cm grubosci) aluminiowa plyta ;] A tak na serio to nawet takie ugiecie u mnie nie szkodzilo: http://republika.pl/berkut1/abit/PICT0025.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 hehe berkut niezle sie twoj abit zgial , aleee moj epox to jest masakrycznie zgiety - jeszcze bardziej - zapodalem pod spod takie wafle styropianowe i kontruja troche mobo teraz i jes juz good Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...