Skocz do zawartości
netwalker83

Komp->wieża - Jak Tanim Kosztem Poprawic Jakość?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem porawić jakość słuchanej muzyki(flac) z komputera(integra na płycie ausa pql-e) na wieży Technics Sb-EH560 połączone kabelkiem (jack->2xchinch 5m za pare złotych). Przy słuchaniu muzyki z cd na wieży w porównaniu do tej z kompa spadek jakości jest znaczny.

Tak wygląda wieża - nie moje zdjecie.

post-162419-1235995223_thumb.jpg

Za ile? w sumie chciałbym to zrobić, jak najniższym kosztem, ale żeby było słychac różnice. Chciałym wydac max 200zł ale nie wiem czy przy takiej kwocie ma to sens, dlatego dopuszczam max 500zł.

Pomyslałem nad kablem(np. prolinka ekranowany z pozłocanymi koncówkami za 30 zł 5m) i k.dzwiekową. No własnie jaka to musi byc żeby był sens? SB Audigy SE, Xonar DX/XD?

Jakieś sugestie?

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście widzę tutaj inny problem... Troszkę o mojej konfiguracji: wieża Technics EH770 + komp pod nią, kabelkiem za parę zł, dźwięk z dźwiękówki zintegrowanej na płycie (Realtek). Powiem tyle: wcześniej siedziałem niemal na tym samym, jedynie różnica była taka, że miałem Audigy2 w starym kompie i po przesiadce na tego Realteka (klnę to do dziś) nie odczułem jakiejś wielkiej zmiany... Lekko większe szumy są i to wszystko, w dodatku wystarczyła mi doba na przyzwyczajenie się do tego lekkiego spadku jakości... A tutaj kolega wspomina o dość znacznym spadku - coś musi być więc z połączeniem komp -> wieża. Wypowiedź o uziemieniu może chyba rozwiązać problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi