Skocz do zawartości
Ramirez

Aplikacje Uruchamiaja Sie Wolno, Po Kliknieciu Na Plik, Ktory Powinien Je Wlaczyc...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Windowsa XP Home postawionego na latopie Fujitsu-Siemens Amilo Pi 1505.

Od jakiegos czasu mam taki dziwny problem, ze jak np. chce wlaczyc dokument z rozszerzeniem *.doc i na niego klikam, to Word uruchamia sie strasznie dlugo. Jakies 1,5-2 minut. Natomiast jesli Worda uruchomie poprzez np. skrot i ten sam plik "przeciagne" do programu, to dziala normalnie. To samo dzieje przy plikach *.htm, ktore wolno sie wlaczaja, nawet jak Firefox juz uruchomiony jest, ale po przeciagnieciu ich na okno, zawartosc sie pokazuje normalnie. Dzieje sie tak rowniez przy plikach *.c *.cpp i pewnie kilku innych, oraz przy np. uruchamianiu pendrive'a poprzez okno, ktore startuje automatycznie po wlozeniu go do USB. Co moze byc tego przyczyna?? Sprawdzilem system pod katem wirusow(avast, ad-aware i jakis skaner on-line), bledow(chdsk), naprawilem rejestr(RegDoctor), uzylem HijackThis i nic. Kilka tygodni temu zdefragmentowalem dysk programem DiscKeeper 2009 i sytuacja na chwile wrocila do normy, ale jak wlozylem pendrive'a w celu nagrania filmu i wyjalem go zanim ten skonczyl sie kopiowac wszystko znowu zaczelo dzialac zle, ale nie wiem czy ma to cos wspolnego z moim problemem. Czy ktos z Was ma jakis pomysl??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi