Skocz do zawartości
remis

Wyłącza Się Laptop Acer Aspire 5710

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam lapka acer aspire 5710, kiedys został zalany drinkiem :) koles wymienił klawiature i chyba jakos go zmostkował bo działał tylko na zasilaniu sieciowym. po odłączeniu baterii od razu się wyłączył. od jakiegoś czasu pada po kilku sekundach od załączenia, nagle robi się pstryk i pada wszystko, potem przez 10 min nic nie reaguje czyli po podłączeniu ładowarki nie swieci sie dioda z ładowania i nic nie rusza, po tym czasie wsadzam wtyczke z ładowarki - startuje i znowu po paru sekundach pstryk i gasnie.

czysciłem cooler, odpalałem bez dysku, zmieniałem pamięci, dałem paste pod radiatory i nic. proszę o pomoc, może ktoś miał podobny problem, ewentualnie jesli czyta to jakis spec od serwisu dysponujący dobrą lutownicą i zapasem części:) to proszę o kontakt, jestem z katowic.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie poradzisz sobie raczej, jak lapek jest na gwarancji to mozesz go spróbowac odesłać moze nie pokapują sie jak umiejętnie rozkrecałeś, dobrze poskładałes i nie zostało ci cześci, ja miałem podobny problem z takim kompem i masz zalaną płyte główną, kawałek płyty odpowiadający za zasilanie, bateria nie ładuje sie tylko z sieci działa, lapka którego ja miałem poprostu trafił szlag bo gość sobie sam rozkrecał i połamane było troche części, nie warto kupować nowej płyty bo bardzo cięzko bedzię ją dostać a ten lapek nie wart jest takiego remontu, lepiej juz mozesz poszukac jego nastepcy a czesli jak procek, ram dysk matryca mozesz wykorzystać gdzieś lub sprzedac bo działają na 90% obudowe jesli w dobry stanie jest tez pewnie pogonisz. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi