alegrojek Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Witam serdecznie, na początku chciałem napisać, że przygodę z OC zaczałem niedawno, jednak aby nie zawracać Wam "tyłków" bez powodu czytałem na ten temat ile się dało...jednak mam pewne problemy. Oto specyfikacja mojego sprzętu: Procesor:Athlon 64 x2 4000+ (Brisbane) Pamięć :2GB Kingston 667 MHZ DDR 2 Płyta główna : DFI Infinity II-M2(nForce4) Zasilacz : MODECOM MC 350W 2PFC Dysk: WD 160 GB Grafika: Palit 8600 GT Problem w tym, że w zasadzie podniesienie HTT o 20 - powoduje niestabilność, tzn dziwną sytuację,że komputer chodzi ładnie przez 3-4 dni, a później przy wlączaniu płytą resetuje ustawienia bo wystąpił błąd. Zmieniałem mnożnik na mniejszy, podnosiłem napięcie na procku(1.375), pamięci(2.1). HT link - trzyma ponizej 1000 MHZ. Ciężko uzyskać jakiekolwiek stabilne ustawienie - aby był zysk w wydajności. I dlatego moje pytanie i problem który można szybko uciąć...czy mój zasilacz nadaje się tylko do "Commodore" albo "atari" :) ? Co poradzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Zasilacz jest bardzo dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alegrojek Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Dzięki za super szybką odpowiedź. W takim razie co jest przyczyną? z tego co czytałem może wynikac , że miałem pecha i po prostu trafil się lipny procesor którego nie podkręce, jednak byl taki tydzień, żę wszystko sie trzymało na HTT 260 *10,5 co dawło okolo 2,7 GHZ bez zmiany defaultowych NAPIĘĆ! Sprawdzając możliwości płyty, na niskim mnożniku, htt link x3, pamięć 200, udalo mi dociągnać HTT do 270- pomyślalem, że to ta granica dla DFI Inifinity, ale jednak później już Windows nie wstawal z 270, później znowu z 250 nie wstawał. Burdel na kólkach. Problem może być w pamięciach, ponieważ w ogole nie zmianiałem timingów dla nich ponieważ nie rozumiem tego do konca a bios w DFI Ininity (Genui) ma "tysiącę" opcji w zakladce pamięci. jakieś pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Ta DFI nie lubi się z Brisbane za bardzo. Poczytaj topik o niej, czy problemy z tymi CPU objawiają się tak jak u Ciebie. Jeżeli to wina płyty to nic nie poradzisz, producent już olał to mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...