DanioS Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 witam, jak w nazwe tematu jaka jest różnica miedzy CF a SLI opłaca się w to inwestować? mam zamiar zmieniac kompa i nie wiem czy kupic plyte SLI czy CF lub może bez rzadnych bajerów, zastanawiam się nad GEFORCEM GTX 280 a RADEONEM HD4870 oraz nad trybem SLI i CF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 SLI i CF w sumie nie mają dużo różnic . CF nie działa na OpenGL , SLI tam działa ( Gry od ID i oparte na ich silnikach przestawione w tryb OpenGL ) . Jak masz zamiar kupować nowego kompa i chcesz brać 2 karty , to lepiej bierz jedną w wersji X2 ( Radeon HD 4850X2 / 4870X2 ) lub GTX295 . To to samo co CF/SLI ale kartę masz jedną , działa na każdej płycie ( SLI na C2D działa tylko na chipsetach NV , do tego porty PCI-E muszą działać w trybie 8x przynajmniej aby nie spowalniać SLI/CF ) . Do tego trzeba mieć mocnego procka po OC , na Stock żaden CPU nie pozwoli rozwinąć skrzydeł tym kartom . Karty te kosztują podobnie lub nawet mniej niż 2xHD4870/4850 / 2 x GTX280/GTX285 . Na dzień dzisiejszy HD4870/GTX280 wystarczy do większości gier w rozdzielczości HD i detalami na Full . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Też jestem za tym, aby kupić raz a dobrze, jedną dobrą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 witam, jak w nazwe tematu jaka jest różnica miedzy CF a SLI opłaca się w to inwestować? mam zamiar zmieniac kompa i nie wiem czy kupic plyte SLI czy CF lub może bez rzadnych bajerów, zastanawiam się nad GEFORCEM GTX 280 a RADEONEM HD4870 oraz nad trybem SLI i CF kup taką żeby miała sli i cf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 SLI czy CF to nie zawsze oczekiwany przyrost wydajności a pobór prądu i ilość wydzielanego ciepła zdecydowanie wzrasta. IMO lepiej kupić jedną dobrą kartę która przecież i tak zapewni Ci komfortową rozgrywkę w nowych grach, a jak ta będzie już za wolna to sprzedajesz i kupujesz coś nowego co często okazuje się że ta nowa karta w singlu jest lepsza niż dual ze starych kart które miałeś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...