radiusbo Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) Witam! Jako ze mam dylemat od kiku dni i bardzo namieszalo mi sie w glowie wskutek przegladania mnostwa forow, prosze o rade. Chce kupic dwa wentyle do obudowy zeby zrobic przeciag. Warunek: - dobry stosunek cena/ przeplyw powietrza i cisza Z gory dziekuje za propozycje! Edytowane 3 Marca 2009 przez radiusbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Wielkość? Wstępny budżet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Wielkosc moze byc zarowno 80, 92 jak i 120 mm. Obojetnie - musi byc cichy i wydajny i za rozsadna cene. Powiedzmy max 40-45 zl za sztuke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Najtaniej Fan12 od AC, drożej ale lepiej jakiś Xtermal. Jak możesz to tylko 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 koniecznie 120mm. Za 51zł możesz mieć u mnie Scythe S-FLEX, a to już najwyższa półka (800rpm, 1200rpm, 1600rpm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Najtaniej Fan12 od AC, drożej ale lepiej jakiś Xtermal. Jak możesz to tylko 120mm.Ej no, weź tego polisz kicz nie polecaj :wink: Witam! Jako ze mam dylemat od kiku dni i bardzo namieszalo mi sie w glowie wskutek przegladania mnostwa forow, prosze o rade. Chce kupic dwa wentyle do obudowy zeby zrobic przeciag. Warunek: - dobry stosunek cena/ przeplyw powietrza i cisza gory dziekuje za propozycje! W tej cenie to tylko S-Flex. W komputronie masz za 51zł, a na pewno gdzieś u Ciebie w mieście ów sklep się znajduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 (edytowane) No przepraszam bardzo ale Xthermal ma znacznie wyższa kulturę pracy niż przereklamowane S-flex-y (kiedyś były znacznie lepsze). To już lepiej zainwestuj w wentylatory z fabryki Servo - Scythe Gentle Typhoo. Bardzo dobry stosunek głośności do wydajności. Łożysko co prawda nie jest niesłyszalne, ale zdecydowanie jest ciszej niż z S-flex-em. AC nie polecam, ani to ciche, ani to żywotne;) Edytowane 18 Marca 2009 przez COOLINGpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 a powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz: czy Scythe S-Flex moze pracowac poziomo (zasilacz) czy moze jest specjalny rodzaj wentyli do zasilaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 a powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz: czy Scythe S-Flex moze pracowac poziomo (zasilacz) czy moze jest specjalny rodzaj wentyli do zasilaczy?do poziomu to tylko typhoonka. kuleczki zadbaja o cisze i zywotnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 dokładnie Yogi wie co dobre;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 AC nie polecam, ani to ciche, ani to żywotne;) Zależy jak się trafi, sporo 80-tek ma niezłą kulturę pracy. Ale wydaje mi się, że jest spory rozrzut jakościowy. Przepraszam za lekkie OT - ale jakie budżetowe wentyle byś polecił? Acutake są w miarę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Myslicie ze Gentle Typhoon 800 rpm da rade w zasialalce (Chieftec 550W)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Myslicie ze Gentle Typhoon 800 rpm da rade w zasialalce (Chieftec 550W)?tak, sam mam 800rpm i spisuje sie wysmienicie :) saleen Acutake, Zephyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 ok, to takiego sprawie do zasilacza... Mam tez XThermal BTF 120 Pro i slychac terkotanie - czy ten wentyl tak ma czy mam go reklamowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Reklamuj, łożysko powinno być bardzo ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Acutake, ZephyrZdecydowanie Zephyr :) Jakis czas temu zakupilem sporo Acutake jako ze tak byly reklamowane na forum, jednak zawiodlem sie na nich baaaardzo... Zephyrki zdecydowanie lepiej pracuja. S-Flex rzeczywiscie taka sobie sprawa, mam 3 sztuki tych 1200rpm i szczerze mowiac troche lipa, polowe tansze bodajrze akasy Ultra Quiet Smokey Black pracuja lepiej. Na chlodznicy mam tez 3 Xthermale i szczerze mowiac ciche to jest, ale nawet przez Thermochilla slabo to wieje, jak dla mnie sa fajne jako wentylatorki cyrkulacyjne, pakowanie ich na chlodnice ma taki sobie sens, lepiej zakupic cos co dmucha mocniej za nieco mniejsze pieniadze i dokupic regulator :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...