Skocz do zawartości
radiusbo

Jaki Wentylator Do Obudowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jako ze mam dylemat od kiku dni i bardzo namieszalo mi sie w glowie wskutek przegladania mnostwa forow, prosze o rade. Chce kupic dwa wentyle do obudowy zeby zrobic przeciag.

Warunek:

- dobry stosunek cena/ przeplyw powietrza i cisza

Z gory dziekuje za propozycje!

Edytowane przez radiusbo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej Fan12 od AC, drożej ale lepiej jakiś Xtermal. Jak możesz to tylko 120mm.

Ej no, weź tego polisz kicz nie polecaj :wink:

Witam!

Jako ze mam dylemat od kiku dni i bardzo namieszalo mi sie w glowie wskutek przegladania mnostwa forow, prosze o rade. Chce kupic dwa wentyle do obudowy zeby zrobic przeciag.

Warunek:

- dobry stosunek cena/ przeplyw powietrza i cisza

gory dziekuje za propozycje!

W tej cenie to tylko S-Flex.

W komputronie masz za 51zł, a na pewno gdzieś u Ciebie w mieście ów sklep się znajduje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przepraszam bardzo ale Xthermal ma znacznie wyższa kulturę pracy niż przereklamowane S-flex-y (kiedyś były znacznie lepsze). To już lepiej zainwestuj w wentylatory z fabryki Servo - Scythe Gentle Typhoo. Bardzo dobry stosunek głośności do wydajności. Łożysko co prawda nie jest niesłyszalne, ale zdecydowanie jest ciszej niż z S-flex-em.

AC nie polecam, ani to ciche, ani to żywotne;)

Edytowane przez COOLINGpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC nie polecam, ani to ciche, ani to żywotne;)

Zależy jak się trafi, sporo 80-tek ma niezłą kulturę pracy. Ale wydaje mi się, że jest spory rozrzut jakościowy.

Przepraszam za lekkie OT - ale jakie budżetowe wentyle byś polecił? Acutake są w miarę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acutake, Zephyr

Zdecydowanie Zephyr :)

Jakis czas temu zakupilem sporo Acutake jako ze tak byly reklamowane na forum, jednak zawiodlem sie na nich baaaardzo...

Zephyrki zdecydowanie lepiej pracuja.

S-Flex rzeczywiscie taka sobie sprawa, mam 3 sztuki tych 1200rpm i szczerze mowiac troche lipa, polowe tansze bodajrze akasy Ultra Quiet Smokey Black pracuja lepiej.

Na chlodznicy mam tez 3 Xthermale i szczerze mowiac ciche to jest, ale nawet przez Thermochilla slabo to wieje, jak dla mnie sa fajne jako wentylatorki cyrkulacyjne, pakowanie ich na chlodnice ma taki sobie sens, lepiej zakupic cos co dmucha mocniej za nieco mniejsze pieniadze i dokupic regulator :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi