Makchiavelli Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Bardzo was proszę o ocenę tego zestawu komputerowego. Został On mi zaproponowany w jednym ze sklepów w mojej okolicy. Płyta głowna - Gigabyte GA-M56S-S3 n force 560 socket AM2 Procesor - AMD Athlon 64 x2 6000+ box AM2 89W, 65NM Pamięć - Kingston KVR 800 D2N6 4GB Dual Karta graficzna - Gainward GeForce 9600GT 512mb DDR3/256bit dvi/hdmi pci-e Dysk twardy - Seagate 1TB st31000333as SATA2 32mb CENA 2267 złotych Przepraszam, za ewentualne błędy w nazwach :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Płyta głowna - wziolbym asrocka podanego w poradniku Procesor - wziolbym jesli chodzi o athlony 7750 be Karta graficzna - moze radeon hd 3870?? Dysk twardy - Seagate 1TB st31000333as SATA2 32mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Jeśli nie masz zamiaru podkręcać proca, potrzebujesz tak dużego dysku to ujdzie w tłumie. Tylko mam takie pytanie - skąd ta cena? :D Przecież te części są wart max ok. 1500zł! xD Zresztą, masz przyklejony temat z proponowanymi zestawami do określonych kwot - poczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 305 zł Płyta Główna : Asus P5QL Pro - 385 zł RAM : Kingmax 2GB 1066MHZ - 110 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 512MB - 899 zł Zasilacz: Antec EarthWatts 380W - 169 zł HDD : Seagate 500GB 16MB Cache 7200.12 - 259 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 85 zł RAZEM : 2212 zł Zestaw Miguela. Cos ci slaby dali w tym sklepie. Ten jest na Intelu (uff fanboye beda sie cieszyc jak nie wiem wreszcie xD ), ale mysle ze na AMD wyszlo by taniej jezeli chcesz oczywiscie. Podaj tez priorytety, bo jezeli interesują cię gry to 9600 jest slabym pomyslem wobec 4870 podanego wyzej ;] 4870 jest jedna z lepszych kart niekanapek dostpenych teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Panowie tak naprawde, ten zestaw zaproponowano koledze. Prosil mnie o rade, a ja was o nia prosze :) No ale dziekuje za te wpisy ... Komputer bardziej pod gry tzn. ma dlugo sluzyc i ma wsio na nim dzialac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 qrvich slusznie zauwazyl ze cena jest komiczna ;) Wiesz niechcialbym by kolega utopil kase, wiec moze lepiej go skieruj na spotkanie z internetem ;] a jezeli nie ma opcji to poprzez ciebie i cos sie zlozy. No jezeli pod gry to naprawde 2,2k wydac i siedziec na 9600GT to troche pomylka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Jeśli pod gry, to zestaw podany 2 posty wyżej przez Prolog będzie idealny w tej cenie. Zanieś tą specyfikację do swojego sklepu i spytaj ile za to złotówek żądają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Jeżeli ten kolega nie będzie podkręcał to E5200 zdławi Radeona. Trzeba by go puścić minimum na te 3,2GHz lub więcej. I Ewentualnie dysk inny, choć ten model nie zebrał jeszcze tylu negatywnych komentarzy co poprzednia seria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Przeczytaj ten temat na forum purepc. Zaproponowany tam zestaw można kupić w tańszym sklepie za ok. 2200 zł http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Komputer-Gier-t291100.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Dziekuje za wszystkie sugestie. Przegladne to i owo i postaram sie ja mu pomoc. dzieki panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 no nie wiem z tym zasilaczem 380w i hd4870 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 no nie wiem z tym zasilaczem 380w i hd4870 ...To zobacz ile bierze caly zestaw z radkiem na pokładzie, weź pod uwagę że antec robi świetne zasilacze i zmienisz zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Nie chcialbym sie czepiac , ale wasz zestaw nie uwzglednia ani budy ani peryferiow w stylu myszka/klawiatura, a cos mi mowi ze te 700 zeta roznicy miedzy cena a wartoscia zestawu moze uwzgledniac monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Bardzo was proszę o ocenę tego zestawu komputerowego. Został On mi zaproponowany w jednym ze sklepów w mojej okolicy. Płyta głowna - Gigabyte GA-M56S-S3 n force 560 socket AM2 Procesor - AMD Athlon 64 x2 6000+ box AM2 89W, 65NM Pamięć - Kingston KVR 800 D2N6 4GB Dual Karta graficzna - Gainward GeForce 9600GT 512mb DDR3/256bit dvi/hdmi pci-e Dysk twardy - Seagate 1TB st31000333as SATA2 32mb CENA 2267 złotych Przepraszam, za ewentualne błędy w nazwach :mur: Nie chcialbym sie czepiac , ale wasz zestaw nie uwzglednia ani budy ani peryferiow w stylu myszka/klawiatura, a cos mi mowi ze te 700 zeta roznicy miedzy cena a wartoscia zestawu moze uwzgledniac monitor.Nie chialbym sie czepiac, ale o peryferiach nie wspominales, na drugi raz pisz dokladnie i tyle. Swoja droga jak to jest ze wielokrotnie proszeni sa o pomoc ludzie ktorzy sie nie znaja/nie siedza w temacie? Masa takich postow jest: KOLEGA PROSIL MNIE O POMOC/SKLADAM ZESTAW DLA KOLEGI etc. Jak sie nie znam, to nie biore sie za robote, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Nie chialbym sie czepiac, ale o peryferiach nie wspominales, na drugi raz pisz dokladnie i tyle. Nie chialbym sie czepiac , ale jedyne co mam wspolnego z autorem tematu to nick zaczynajacy sie na M :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 sorki:D wtedy jeszcze kawy nie wypiłem:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Swoja droga jak to jest ze wielokrotnie proszeni sa o pomoc ludzie ktorzy sie nie znaja/nie siedza w temacie? Masa takich postow jest: KOLEGA PROSIL MNIE O POMOC/SKLADAM ZESTAW DLA KOLEGI etc. Jak sie nie znam, to nie biore sie za robote, czy ja mowie, ze chce mu zlozyc zestaw? Koles sie nie zna, to chce mu pomoc cos wybrac, nie ja decyduje co kupic. Dostal zestaw i cene to mu powiedzialem, ze zapytam gosci na forum bo ja wlasnie z tego forum wybralem zaproponowanego kompa i jestem z niego zadowolony. To po co jest to forum w takim razie? Ot tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIBAS123 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) Niema się o co czepiać chce pomóc kumplowi to normalne masz tutaj taki zestawik za 2500 Zł wykracza poza budżet ale warto dołorzyc te 300 zł AMD Phenom II X3 720 Black Edition 649 zł ASRock A780GXE 315 zł Kingmax 2GB 1066 MHz CL5 110 zł Sapphire Radeon HD4870 512MB 899 zł Seagate 500GB 16MB Cache 7200.12 245 zł Samsung SH-223F SATA 85 zł BeQuiet StraightPower 400W 249 zł CENA : 2566 zł ZESTAWIK GODNY POLECENIA Budę musisz sobie wybrać w własnym zakresie :P Edytowane 4 Marca 2009 przez GIBAS123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Jeśli ma być na dłużej, to ten z AMD Phenom II x3 będzie lepszy. Ewentualnie można wziąć inną kartę graficzną ( tańszą ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIBAS123 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 HD 4850 jak nie masz kasy cena do 600 zł za HD i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Dziekuje po raz kolejny chlopaki. Zobaczymy co ten pajac na to :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Jeśli pod gry, to zestaw podany 2 posty wyżej przez Prolog będzie idealny w tej cenie. Zanieś tą specyfikację do swojego sklepu i spytaj ile za to złotówek żądają. to do tego zestawu było ... Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 305 zł Płyta Główna : Asus P5QL Pro - 385 zł RAM : Kingmax 2GB 1066MHZ - 110 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 512MB - 899 zł Zasilacz: Antec EarthWatts 380W - 169 zł HDD : Seagate 500GB 16MB Cache 7200.12 - 259 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 85 zł RAZEM : 2212 zł Kolega SALEEN mowi ze ten procek zdlawi ta karte? Nie wiem co robic bo ten zestaw mi sie wydaje fajny, no ale tak jak mowi kolego procek nie zasalby wobec tak dobrej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Kolega wyżej chyba zartuje, za trochę więcej można mieć zestaw na 720 BE, który rozwali E5200 w kazdej sytuacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Procesory stosowane w kartach graf sa baaardzo do przodu w stosunku do prockow norm. :P Wiesz ja podajac to mialem zalozenie ze procek bedzie krecony, bo tak wlasciwie standardowy to musialby byc za 1k+ zeby karta dawala z siebie max. Do tego jeszcze zalezy od rozdzielczosc itp O overclockingu sobie poczytaj i qmpel tez bo to nic wielkiego. A ogolnie za 2200 to ten zestaw tak sobie mi pasi ;] bardziej na amd bym polecial, ale cos kojarze ze uprzedzenia byly do AMD. Ale to juz jest baardzo porywnywalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Chlopaki nie znam sie az na takich pojeciach. Chce kupic zestaw na lata ... a z drugiej strony nie przeplacic w sensie ze za pol roku kupie go za tysiac. W sumie to sie zastanawiam czy 4850 by nie wystarczyla. Wzial bym go ale watpliwosci wzbudzila ta wypowiedz ze ten procek za slaby jest do tej karty. To jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Kolega SALEEN mowi ze ten procek zdlawi ta karte? Nie wiem co robic bo ten zestaw mi sie wydaje fajny, no ale tak jak mowi kolego procek nie zasalby wobec tak dobrej karty? Musiałbyś to pokręcić na ~3.1-3.3GHz wzwyż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIBAS123 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Tak kumpel ma racje procek będzie zwalniał grafe jedynie do tego jeszcze dorzucić jakiś wentylator i podkręcić procka bo inaczej się nie opłaca tej graficzki kupować proponuje : Pentagram Karakorum http://www.ceneo.pl/1380102 Do Karakorum pastę termoprzewodzącą Zalman ZM-STG1 http://www.ceneo.pl/1362478 Koszt około 100-110 zł Podsumowując : Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 305 zł Chłodzenie : Pentagram Karakorum HP-120 - 75 zł Płyta Główna : Asus P5QL Pro - 385 zł RAM : Kingmax 2GB 1066MHZ - 110 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 512MB - 899 zł Zasilacz: Antec EarthWatts 380W - 169 zł HDD : Seagate 500GB 16MB Cache 7200.12 - 259 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 85 zł Pasta : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Razem : 2320-2330 zł Pozdro Mówię ci kolo dołóż te 300 zł i kup tego kompa z postu 18# co ja ci podawałem naprawdę AMD ma BDB procki teraz nie przejmuj się tym co wszyscy mówią że INTEL ma najlepsze NIE prawda i tyle ! kup tego kompa z 18 postu jak chcesz miec na lata. PS. Twoja sprawa co kupisz ale wiec że my dobrze ci radzimy chłopaki Wiedzą co się kręci :P Od tego jest to forum jak masz jakieś pytania co do kompa to pisz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...