doldar Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Jestem raczkujacym programistą. Prosiłbym o pomoc w napisaniu programu na zaliczenie w C++ typu: program pobiera 2 liczby całkowite a i b. Jako wynik wyświetlić mainformację, czy liczba a jest podzielna przez b (tekst typu - a jest podzielna przez b lub a nie jest podzielna przez b). Ogromnie dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek9491 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi. #include <iostream>using namespace std;int main(){ int a,b; cout<<"Podaj liczbe a: "; cin>>a; cout<<"\nPodaj liczbe b: "; cin>>b; if (a % b == 0) cout<<"Liczba a jest podzielna przez liczbe b"<<endl; else cout<<"Liczba a nie jest podzielna przez liczbe b"<<endl; system("pause");} Edytowane 4 Marca 2009 przez Jureczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...