Skocz do zawartości
buchos

Monitor Do 1500 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie monitorów.

Interesuje mnie kupno monitora do ceny góra 1500 zł, ale nie więcej. Niższa cena myślę że będzie lepsza.

Jego zastosowania to raczej oglądanie filmów. Obróbka zdjęć, serwowanie po internecie, a przede wszystkim prace biurowe, typu excel, word itd. Żadnych gier komputerowych.

Przekątna ekranu najlepiej 21’ albo więcej.

Jaka matryca będzie najlepsza do tego?

Jaki monitor polecacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obróbka zdjęć brzmi poważnie i tu zalecałbym matrycę PAV lub ISP, ale jeśli jest to tylko Hobby to nie warto wydawać takich pieniędzy. Lepiej kupić dobrą TN która w zupełności wystarczy do codziennego użytku. Dobre monitory robią LG, Samsung, Iiyama. np. M237WD-PZ który jest nowym modelem, zrobionym na nowym panelu TN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obróbka zdjęć brzmi poważnie i tu zalecałbym matrycę PAV lub ISP, ale jeśli jest to tylko Hobby to nie warto wydawać takich pieniędzy. Lepiej kupić dobrą TN która w zupełności wystarczy do codziennego użytku. Dobre monitory robią LG, Samsung, Iiyama. np. M237WD-PZ który jest nowym modelem, zrobionym na nowym panelu TN.

PVA ! IPS ! ... a do nawet amatorskiej obróbki nie brałbym TN Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi