malygruby Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Witam, Podkręcałem procka i przy dzielniku FSB:DRAM 1:1 doszedłem z fsb do 245 i wall, wyższe ustawienie kończyło się restem ustawień w BIOS. Poszperałem i po ustawieniu FSB:DRAM na 1,5:1 poszło fsb do 296. Jak ustawię wyżej to usatwienia w BIOS zostają i tak nawet do fsb 366 ale CPUZ i OCCT pokazują stale fsb 295 :( -2 x 1GB 667MHz (Kingston i Corsair) -PSU: Modecom Feel 400W -EIST i C1E disabled -DIMM +0,3V -PCI 100MHz -timingi 5-5-5-15 Błagam, niech no ktoś pomoże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 czemu masz 2 różne kości RAM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malygruby Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 No tak wyszło...dokupywałem. Ale na jednej a potem na drugiej też próbowałem i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Aleś się nałaził po forach tematów nakopiował :blink: Skąd pewność, że płyta robi więcej niż 295 ? Wg. producenta wspiera 1066 czyli 266 raptem. Pokaż zakładkę z cpu-z memory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malygruby Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Aleś się nałaził po forach tematów nakopiował :blink: Skąd pewność, że płyta robi więcej niż 295 ? Wg. producenta wspiera 1066 czyli 266 raptem. Pokaż zakładkę z cpu-z memory. W końcu jestem zdesperowany:) 350 wziąłem stąd: http://www.hardcoreware.net/reviews/review-341-11.htm a zakładki załączam... bez__tytu__u1.bmp bez__tytu__u2.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Na pclolu zrobiła 330. Możliwości jest 5: padaczna płyta, uszkodzona płyta, padaczny procek, to przez zasilacz, pcie trzeba dać na auto. Na p31 na auto albo wynik dzielenia fsb/3,33. Może tu jest podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malygruby Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Sprawdzałem PCI na Auto i na 100 ale nadal nie pomaga...Jakieś pomysły jeszcze ktoś ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...