Skocz do zawartości
anw1s

Realtec Ac97

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam problem z karta muzyczna Realtek AC97

Wszystko zawsze pieknie dzialo i nagle podczas ladowania filmu wyskoczyl mi komunikat ze cos nie tak z karta. Kliknalem na automatyczne rozwiazanie problemu. Rozwiazalo go jakos bo obraz jest za to dzwieku nei mam nigdzie. Przeinstalowalem pare razy sterowniki i nadal nie dziala.

Wszystkie ustawienia glosnosci sa na full.

czy ktos zna moze rozwiazanie?

czy jest mozliwosc aby w biosie cos sie poprzestawialo?

pozdrawiam i z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Start/Uruchom/services.msc zjedz na sam dol i zobacz czy usluga Windows Audio jest wlaczona.

Jesli jest wylaczona to wlacz, nastepnie wejdz we wlasciwosci tej uslugi i zaznacz automatyczne ponowne uruchomienie tej uslugi.

Kodeki sa ? CCCP moze ?

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, kodeki sa, nawet udalo mi sie ponownie zainstalowac sterowniki i wygladalo ze wszystko powinno zaczac hulac.

W menadzerze urzadzen, przy HDAUDIO soft speakersystem modemSP pokazuje mi sie wykrzyknik i ze urzadzenie nie dziala poprawnie bo wydawca jest nieznany mimo iz jest. Po zainstalowaniu sterownikow wyskakuje mi komunikat ze urzadzenia nie znaleziono a z wyjscia na glosniki swieci mi sie czerwona dioda. Glosu nei mam nadal. Sprubuje wskazowki, miejmy nadzieje ze pomoze.

Odnosnie tego hdaudio speakersystem modem, czy jest on odpoweidzialny za glos? ktos ma moze jakies sugestie?

z gory dziekuje za pomoc.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo sie. nei wiem dlaczego ale realtec pokazywal w ustawieniach glosnikow 4 rozne. Poprobowalem kazde. poustawialem kazde po kolei jako domysle i na ktoiryms zadzialalo. dzieki wielkie za pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi