kalvin Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Hej, ostatnio udało mi się pracować na lapciaku dell latitude d610 + monitor dell'a 20", z przyzwyczajenia chciałbym dokupić 2 monitor do swojego lapciaka, ale mam pewną obawę co do obrazu, gdyż ostatnio podłączyłem swego laptopa do monitora samsung 22" panorama i było widać paski i mruganie obrazu;/ Więc pytanie jest takie czy wogule karta graficzna która posiadam udzwignie 2 monitor, jeśli tak to o jakim rozmiarze? Mój lapciak: Acer aspire 1640z, karta graficzna zintergrowana: Intel Graphics Media Accelerator 900. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowa1 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Mam Gigabyte G-force z Dualviev i dokupiłem sobie drugi monitor. Kapitanie się pracuje. Ponieważ był to demobil, Philips LCD 150B2, to najpierw podłaczyłem go jako jeden podstawowy dla sprawdzenia. Śmigał pięknie, został wykryty, rozpoznany, zainstalowane sterowniki no ptrobleme. Podłączyłem go jako dodatkowy i tu [gluteus maximus]. Niewykrywany, tzn. wykrywany jako analogowy noname jakość fatalna, jednym słowem kicha. Myślałem że może to wina karty i jej drugiego wyjścia DVI i/lub adaptera na D-Sub. Naćwiczyłem się sporo i wszystkie problemy minęły gdy !!!!!! zastosowałem oryginalny Philipsowski kabel monitora. Jeśli karta i jej sterownik wspiera rozdzielczość i odświeżanie dla danego monitora ( panorama !!! ) to nie widze problemów innych niż kabelek. A z zakupem luzem kabelka z właściwymi parametrami dla wszystkiego powyżej 17" oj są, są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalvin Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Ok dzięki za odpowiedz ja się jednak wstrzymam z zakupem, bo z tego co rozumie to ty masz kartę graficzna, ja tez mam ale zintegrowana i to 1 z najgorszych na jaką możesz trafić w lapciaku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...