saper009 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Witam, mam taki oto sprzet Soltek SL-75DRV Athlon XP 1700+ 1,47 GHz GeForce 440 MX 64mb Elixir ddr 266MHz Cl 2.5 256mb i zastanawiam sie nad zasilaczem do niego zeby chodzil stabilnie.... aktualnie mam modecoma feela 350w i ma czeste restarty itp... zastanawiam sie pomiedzy 2 zasilkami z allegro 300W gdyz na takim chodzil przez kilka ladnych lat i niedawno mi go wymieniono na ten badziej feel;/ mi generalnie ten fakt nie przeszkadza bo nie uzywam tego kompa ale rodzice maja pretensje :D tak wiec ktory z wyborow bylby lepszy ten bedzie ?? czy ten??? chodzi mi o cos niedrogiego ale nie powodujacego problemow z kompem :) z gory dzieki za odpowiedzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Weź fortrona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Dokładnie, tego Mode-Com omijaj z daleka. Twój komputer nie potrzebuje dużo prądu więc nie potrzeba max wydajności, wystarczy spokojnie 300W nawet jak go trochę rozbudujesz. Czyli łykaj to i jak będzie ciut za głośno dla ciebie to wymień wentylator na Revoltec AirGuard lub Zephyr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper009 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 ale ten modecom to jest chyba mc a z tego co slyszalem one sa juz w miare dobre? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 MC są aż za dobre :) FEEL I i II są kiszkowate, ale III nie mogę niczego zarzucić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 (edytowane) Do tego kompa jest potrzebny zasilacz z mocną +5V - MC odpada. Edytowane 5 Marca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper009 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 wiec fortron? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper009 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 okej dizeki za opdowiedzi :) aha i jeszcze mam takie pytanie co do OCCT po skanowaniu tzn w trakcie jak zaczyna mi obciazac proca wyskakuje mi od razu blad Code 4 jest to jakis blad obliczen lecz czym on jest spowodowany?? moze to byc wina tego mojego felernego zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 (edytowane) bla bla bla... A Fortron to ma mocną linię 5V?? Chyba nie bardzo jeśli obciążenie dopuszczelne 3,3V&5V wynosi 105W. Odpowiednia będzie np delta 300MB-B > Link Edit: Sprawdź też kondensatory na płycie głównej. Płyta ma jak nic 6 lat. Kondensatory mogą być już wylane. W takim przypadku najlepszy zasilacz nie przyniesie stabilności komputera. Edytowane 5 Marca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper009 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 hmm a gdzie znajde owe kondensatory ? :D moze zapodam zdjecie i sam zadecydujesz o tym czy sa wylane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 (edytowane) Pomimo dużego rozmiaru pliku, słaba jakość zdjęcia. Widać jednak, że kondensatory są w złym stanie. Zaznaczyłem tylko niektóre, nie znaczy to, że pozostałe są dobre. Sam ocenisz wiedząc czym się kierować. Zaznaczone na czerwono to ewidentnie wylane kondensatory. Niebieskie - wybrzuszone, ze śladami wycieku elektrolitu. Zielony - dobry (wizualnie oczywiście), jest płaski z góry. Wymiana zasilacza nie daje dużych szans na stabilną pracę tego komputera. Edit: Skarbnica wiedzy :) Edytowane 5 Marca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Łojezu :D Płyta do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper009 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 (edytowane) aha okej :D no to dziekuje za informacje :D pozdrawiam :) aaa to ten jaka byscie mi plytke polecili do tego? bo ten komp ma poprostu "chodzic" coby staruszkowie mieli czym sie bawic :P Edytowane 5 Marca 2009 przez saper009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Np. ten złom będzie wystarczający :) http://www.allegro.pl/item571526927_gigaby...p_duron_xp.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper009 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 okej dzieki wielkie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...