Skocz do zawartości
verold

Problem Z Instalacją Hd2600

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem z moją karta graficzną:

Początkowo po uruchomieniu ATI Catalyst Manager w autostarcie następowało nagłe obniżenie kontrastu na monitorze - pomimo, że wszystkie ustawienia monitora pozostawały bez zmian. Na poczatku myslałem, że to nawet jakieś mechaniczne uszkodzenie, ale po całkowitym usunięciu wszystkim sterowników karty i dodatkowego oprogramowania ATi wszystko wróciło do normy. Teraz windows wyświetla obraz z użyciem ,, standardowej karty VGA", ale tylko w 2 rozdzielczościach ale w normalnym kontraście. Nie mogę teraz zainstalować ponownie tej karty - manadzer urządzeń w windowsie ,,nie widzi" jej. Paczka sterowników z oficjalnej strony ATI instaluje się bezproblemowo ale po ponownym uruchomieniu ATI Catalyst Control Center nie uruchamia się i windows dalej używa standardowej karty Vga, jakby nie było żadnej instalacji. Wie ktoś może w jaki sposób zainstalować tą karte od początku? Z góry dzięki za szybką pomoc.

Mój config:

Toshiba satellite A210-128

Windows Vista 32 bit

Service Pack 1

Radeon HD2600

AMD Turion 64 1,86 GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj stery ATI. Ściągnij DriverCleaner, uruchom go w trybie awaryjnym, usuń wszystkie pozostałości po ATI. Teraz na czysto zainstaluj najnowsze sterowniki, możesz spróbować bez CCC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomogło, nadal system twierdzi że nie ma takiej karty :(, a w teście wydajności systemu ciągle 1.0 za grafikę trójwymiarową w grach i oczywiście brak mozliwości uruchominia czegokolwiek z grafiką 3D. Czy możliwe że to jakieś mechaniczne uszkodzenie - chyba wtedy system nie wyswietlałby poprawnego obrazu w windowsie? Zna ktoś może jakis sposób na odłączenie tej karty nie wiem może w Biosie bez otwierania obudowy i formatowania dysku. Aktualnie jestem w kropce :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fizyczne uwalenie układu jest możliwe, miałem kilka takich wynalazków ostatnio np GF4... ale myślę że to jednak wina sterowników i burdelu z nim związanego. Postaw drugi system na drugiej partycji (bez kasowania obecnego), zainstaluj stery i zobacz jak sprawa wygląda. Jeśli będzie OK to znaczy że jest burdel w obecnym Windowsie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi