Skocz do zawartości
witek_p

Primax Colorado 1200p

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję sterowników do tego skanera pod WinXP.

Na stronie producenta są tylko do 3.11, 95/98, 2000/NT.

Skaner pod XP nie chce chodzić na tych spod 95/98 (jakieś problemy z Twain'em). Może znacie jakieś nieoficjalne sterowniki pod ten skaner.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję sterowników do tego skanera pod WinXP.

Na stronie producenta są tylko do 3.11, 95/98, 2000/NT.

Skaner pod XP nie chce chodzić na tych spod 95/98 (jakieś problemy z Twain'em). Może znacie jakieś nieoficjalne sterowniki pod ten skaner.

Pozdr.

lol ladnie ladnie

a probowales kiedys wlaczyc inny program z plytki (MGI PhotoSuite) najlatwiej powiedziec ze niedziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol ladnie ladnie

a probowales kiedys wlaczyc inny program z plytki (MGI PhotoSuite) najlatwiej powiedziec ze niedziala

Czyba nie dokońca się zrozumieliśmy.

Po 1 nigdy nie instalowałem MGI Photo Suite bo nie miałem takiej potrzeby. Instalowałem zawsze Twain'a a następnie PrimaPage 98 którego następnie zmieniłem na FineReadera 5.

O ile się dobrze orientuję Tain to sterownik do skanera tak jak dentki do GF. Po zainstalowaniu XP zainstalowałem Twain'a ( spod 98 ) a następnie Fine Readera który nie chciał działać, ciągle wywala mi jakiś błąd w Twain'ie, więc zainstalowałem na próbę Prima Page 98 i to także nie rozwiązało problemu.

Następnie zainstalowałem ponownie Win 98, Twain'a i Readera i wszystko działa jak należy, nie instalowałem nigdy MGI Photo Suite 98 bo nigdy nie skanowałem zdjęć, a wydaje mi się że ten program do tego służy, oraz nie kupię Photoshopa (ok. 1000zł) tylko po to żeby wykożystać z niego sterownik skanera.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe

a twain'em co skanowales sobie 8===> ???

co to za wytlumaczenie ze mgi jest tylko do zdjec ? tzn ze kartki z tekstem niemozna zeskanowac ??

wiem tez mialem problem z twain'em (tez sie do niego przyzwyczailem i od poczatku uzywalem) problem byl taki ze ten soft byl tylko do win 95,98 i chyba ME innavczej wyskakiwal blad

to niebyl problem jakiegos sterownika ale softu z plytki

zainstaluj to "MGI Photo Suite 98" z plytki i pobaw sie, program jest tez bardzo prosty, ja nauczylem sie go w 1h !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za wytlumaczenie ze mgi jest tylko do zdjec ? tzn ze kartki z tekstem niemozna zeskanowac ?? (...) zainstaluj to "MGI Photo Suite 98" z plytki i pobaw sie, program jest tez bardzo prosty, ja nauczylem sie go w 1h !

Jeżeli ktoś wykorzystuje skaner wyłącznie do skanowania tekstu, to lepiej jest poszukać odpowiedniego sterownika niż zajmować 100MB programem graficznym, którego nie będzie się wykorzystywać do innych celów. Ale jeżeli program ma się pod ręką, a sterownika trzeba szukać, to czemu nie. Może sam program też się do czegoś przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi