andrew777 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Reapery wystarczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 a czy chipset x38 jest bardziej wydajny niż p45? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Na pewno nie jest mniej wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 W opisie płyty głównej DFI tej którą mam w zestawie jest napisane: "Dodatkowe inforamcje o portach USB 2.0: 6 x USB 2.0 (tylny panel), 0 x USB 2.0 (opcja)" Mam takie laikowe pytanie,czy to znaczy że nie można mieć usb z przodu obudowy,gdyż jest ono zamontowane tylko i wyłącznie z tyłu obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Rozumiem, że pytanie miało na tyle oczywistą odpowiedź że nikomu nie chciało jej się udzielać,czyli ma normalne wtyki na płycie do usb :razz: W takim razie jeszcze jedno pytanie,czy ten gtx 260 posiada 216 jednostek cieniujących? http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=17460 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Z tego, co wyczytałem, to ta DFI obsługuje max. 10 portów USB. A ten GTX 260 ma 216 SP (dla pewności możesz spytać sklep mailem, ale uważam, że inna opcja nie jest prawdopodobna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Kompa jeszcze nie kupiłem gdyż trafił się nagły inny wydatek niecierpiący zwłoki i muszę teraz jeszcze troszkę do zbierać. Na szczęście jestem w miarę na bieżąco(przeglądam co dzień forum :razz: ) więc ewentualna nowość/opłacalność mi nie umknie. Mam jednak pytanie jeszcze odnośnie do płyty. Czytałem oba tematy i o ASUSie P5B Premium jak i o DFI X38,obie płyty ciekawe. Chciałbym poznać Wasze zdanie,opłaca się dopłacić do DFI czy lepiej kasę przeznaczyć na jakąś kratę piwa :wink: ?(chłodzenie nie będzie przeszkadzało bo i tak mugen 2 będzie zamontowany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Rozumiem, że pytanie miało na tyle oczywistą odpowiedź że nikomu nie chciało jej się udzielać,czyli ma normalne wtyki na płycie do usb :razz: W takim razie jeszcze jedno pytanie,czy ten gtx 260 posiada 216 jednostek cieniujących? 3284128[/snapback] a czy chipset x38 jest bardziej wydajny niż p45? Tak, ale w bardzo nielicznych wysoko zaawansowanych profesjonalnych aplikacjach, gdy potrzeba użycia kilku kart graficznych z maksymalną przepustowością szyny PCI-E. Normalny user nie zauważy różnicy. Edytowane 3 Czerwca 2009 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 A coś odnośnie tych płyt, warto dopłacać czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Nie. Asus jest tańszy i jest dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 To że dobry to wiem,czytałem o nim temat,a on w końcu trochę stron ma :razz: Ok,a więc jeden głos za ASUSem,czy inni userzy mają podobne zdanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 N tą DFI Karakorum nie wchodzi, z mugenem nie wiem jak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ja jestem również za Asusem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Mugen wchodzi, gdyż jeden z użytkowników, który zakupił DFI i karakorum musiał właśnie chłodzenie wymienić i pisał że wymienił na mugena. 2:0 dla ASUSa :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Również jestem za tym Asusem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ok, dzięki za odpowiedzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) http://allegro.pl/item657572617_intel_core...box_fv_wwa.html Co sądzicie o tej aukcji,a bardziej o sprzedającym, może inaczej, miał ktoś z nimi do czynienia? Cena bardzo atrakcyjna,a gdyż jestem z Warszawy mógłbym osobiście odebrać. EDIT: Proszę o szybką odpowiedź, gdyż jutro wyjeżdżam i wracam po 5 dniach, a później może już ich nie być w takiej cenie, więc jedynie dzisiaj mógłbym zakupić. Edytowane 9 Czerwca 2009 przez Radzinski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Jednak się skusiłem,gdyż cena niska,a nowy box i do tego rewizja E0, no i z mojego miasta:P. Gi3r3k kiedyś wspominał że zastanawia się czy nie wymienić proca na Q9550. Jeśli chodzi komuś podobna myśl po głowie to chyba jest to całkiem niezła okazja :wink: Proca odbiorę za tydzień więc póki co nie będę mógł wypowiedzieć się o sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Co sądzicie,warto dopłacać do tych pamięci(ja uważam, że nie)? http://www.allegro.pl/item659160552_4gb_me..._sklep_wwa.html czy lepiej brać GoodRam Pro 1066 CL5 za 222zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 GoodRam Pro są wysatrczająco dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Czyli przyrost wydajności względem ceny jest nieopłacalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Nie opłaca się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ok,dzięki. Jaki polecicie cichy wentylator 120mm do obudowy antec three hundred(w zestawie są tylko dwa)? Dobrze, aby był to wentylator dostępny w komputroniku bo tam kupuję obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Scythe S-Flex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Podobno Zephyr ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANA Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 a czy chipset x38 jest bardziej wydajny niż p45?zwłaszcza jeśli chodzi o ilość wydzielanego ciepła to jest baardzo wydajny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To Zephyr czy S-FLex?:P warto dopłacić do tego drugiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 A więc kompa już mam,poszczególne części: antec three hundred 260zl z komputronika dysk 500gb f2eg za 205zl z komputronika pasta arctic silver 5 za 27zł z komputronika zasilacz ocx modxstream pro 600w 339zl z terracom płyta główna asus p5b premium za 259zl z terracom procek intel q9550 za 949zl z terracom karta graficzna palit hd 4850 ddr5 za 550zl z terracom ram goodram pro 1066mhz cl5 za 222zl z agito chłodzenie na proca scythe mugen 2 za 179zl z planeta gier(sklep w Wawie) dodatkowy wiatrak do obudowy Silentium PC Zephyr 120mm za 17zl z terracom Podsumowując, w każdym z wyżej wymienionych sklepów spotkałem się z życzliwością i pełnym profesjonalizmem(no może komputronik trochę kuleje, bo nim mi wydali dysk,pastę i obudowę minęło 15 min.). Na razie zestaw działa,nie było żadnego o/c(póki co brak czasu),martwi mnie tylko że coś głośno chodzi w kompie(wiatraki od budy z antca ustawione na low), ale możliwe, że winą jest to, iż ustawiłem kartę tak, że prosto wieje na wiatrak od zasilacza i może się zakłóca, inna opcja może być taka, że to mugen hałasuje,ale żeby aż tak? Nie jest to bardzo głośno, ale troszkę głośniej/porównywalnie niż w poprzednim kompie który był chłodzony boxem. Mugen mam skierowany wiatrakiem w stronę karty graficznej, zostawić go tak jak jest czy skierować na ramy(widziałem, że większość użytkowników mugena tak go ustawia)? Dzięki wszystkim, którzy doradzali mi jakie podzespoły wybrać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Tak też mam zamiar zrobić, tylko już nie dzisiaj, jutro z rana się za to zabiorę. Jakie masz tempy w idlu i stresie? Ja na mugenie mam jeden wentyl(ten z zestawu) skierowany wydmuchem na kartę graficzną i teraz niebardzo mi się chce odmontowywać i spowrotem montować inną stroną :sad: Nie będzie przeszkadzało to że będzie wydmuchiwane powietrze prosto na kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 No może dokupię wentylator, ale tylko jeden bo buda stoi w szafce i wentylator z boku nie miałby jak wiać. Z przodu nawiewa jeden zephyr,dokupię drugiego i może jakoś będzie. Apropo wentylatora scythe, on wieje do góry na wentylator od obudowy, tylko jest zamontowany od strony karty graficznej. Sorry za pomyłkę, po nocy słabo kontaktuje :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...