meter Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) Witam Posiadam telewizję z Neostradą i mam z nią problem. Wczoraj był deszcz wieczorem i wszystkie kanały nie działały działał tylko Tvn7 ale strasznie się zacinał dziś gdy już niema deszczu wszystko działa jak należy, czy da się jakoś coś zrobić aby podczas deszczu obraz się nie zacinał??? Antena się nie rusza jest solidnie zamocowana, ja ustawiałem antenę sam zrobiłem to tak: mam jakiś stary dekoder podłączyłem do niego antenę do dekodera podłączyłem mały telewizorek położyłem obok drabiny i szukałem sygnału. Czy takim miernikiem ustawie dobry sygnał http://www.allegro.pl/item566957453_mierni..._hd_okazja.html . A jak się sprawdza moc sygnału w tym dekoderze Samsung SHD-85? Edytowane 6 Marca 2009 przez meter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Zciągnij telewizor z deszczu :). Poza tym trochę mało napisałeś, żeby dało się coś sensownego odpisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Lepiej ustawić antenę, w ustawieniach można sprawdzić poziom sygnału na Hotbirdzie. Polecam też sztywne zamocowanie anteny, nie wiem gdzie ją masz, ale mam nadzieję, że nie na pałąku, który przy wietrze lata na wszystkie strony ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 "Usługa tv to nowoczesna, cyfrowa telewizja przekazywana za pomocą linii telefonicznej tp bez konieczności zakładania dodatkowych urządzeń tj. zewnętrzna antena satelitarna" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Czyli zostaje zglaszanie problemu do tepsy zeby a. uszczelnila studzienki b. kupila sobie lepsze anteny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peczuss Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Ja mialem problem z neostrada, po deszczu spadały parametry lini, tłumienie, szumy itp. wtedy miałem częste rozłączania. Na szczęscie już jestem podpięty pod inna centrale i jest ok. Wina jest napewno TP ale ja pamietam zgłaszałem problem - lecz nigdy nie został on rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...