scb Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Mam dwa komputery: 1 - Athlon X2 6000+ Brisbane, 4GB, GF 9600 GT, 2X HDD, karty dźwiękowa, TV i sieciowa 2 - Athlon 3700 San Diego, 1.5GB (2x512 +2x256), GF 7600GT Problem w tym, że mam tylko 1 zasilacz ;) (starego poczciwego Chiefteca GPS 450) i wypadałoby dokupić coś do napędzania drugiego kompa. I tu pojawia się problem, bo nie mogę się zdecydować, czy zostawić tego Chiefteca w pierwszym kompie i dokupić coś słabszego do drugiego (myślałem o Modecomie MC-350, lub czymś podobnym do 150zł), czy dać szefa do starego kompa, a do nowego dokupić coś mocniejszego (tutaj wybór pada raczej na Pentagrama CAV 500, górna granica 300zł). Co byście zrobili na moim miejscu? Jak w porównaniu z moim Chiefteciem wypada ten Pentagram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Tol Ci w zupełności wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scb Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Dzięki, całkiem ciekawa alternatywa dla tego MC. Nie chce mi się bawić w aukcje, ale znalazłem ten sam za 59 zł, plus przesyłka to ok 80zł. Będę brał to pod uwagę. Bardziej chyba jednak przymierzam się do kupna tego pentagrama, bo możliwe, że w jakiejś (niekoniecznie bliskiej) przyszłości będzie trzeba kupić bardziej żarłoczną grafikę. Tylko nie jestem pewien na ile przesiadka z chief'a na tego pentagrama ma sens. Z jednej strony pentagram to nowsza konstrukcja, z drugiej to tylko 50W więcej i nie jestem pewny jakości pentagrama (nigdzie nie znalazłem porządnego testu, jedynie wersji PSF). Zaciekawiła mnie też Delta 700W oferowana przez Wodnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scb Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Chyba nikt nic więcej nie poradzi, więc zmienię problem na bardziej typowy ;) Do pierwszego zestawu z pierwszego posta, z możliwością późniejszej wymiany proca na phenoma i grafiki na jakąś nowszej generacji (żadnego SLI/CF, bez OC) waham się między: Pentagram CAV 500 - cena 250zł, dwie linie 12V po 18W, łącznie 432W, 2 lata gwarancji, BQ Straightpower E6-450 - cena 300zł, niby więcej wat na 12V, bo 25W+18W, ale łącznie też 432W, 3 lata gwarancji Jest sens dopłacać do tego BQ? Niby lepsza marka, dłuższa gwarancja i ma PCIE8pin. Z drugiej strony natrafiłem na trochę opinii, że w BQ są problemy z piszczącymi cewkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Weż Pentagram CAV 500 lu BQ E6-400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxsp2 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Obu dal by rade modecom mc 350:) A wiec skoro drugi ma byc modernizowany to pod katem mocy na 12v zalerznie co weźmiesz Polecalbym PENTAGRAM 500W Wsystarczy nawet do 4870.. Mianowcie jak jestes cico maniakiem to wez corsair-vx450 Edytowane 22 Marca 2009 przez maxsp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scb Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Dzięki, coraz bliżej jestem wyboru pentagrama, chociaż wciąż kusi mnie to 25W na 12V1 w BQ. Jeszcze pare dni poczekam z kupnem, może wpadną jeszcze jakieś ciekawe opinie (miło by było, żeby były z jakimś uzasadnieniem). BQ-400 i Corsair wydają się być za słabe (poniżej 400w na 12v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 A może OCZ StealthXStream 500 Watt rev.2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 OCZ jest gorszy od BQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scb Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 W cenie do 300 zł można dostać już OCZ SXS 600W, ale ma tak samo 432W na 12V, a dodatkowo głośny wentylator (podobno bywa głośniejszy od GPS-450) i beznadziejne okablowanie,więc nawet nie biorę go pod uwagę (powinienem?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...