maki1000 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) Mam problem z bardzo małym transferem między Laptopem a PC. 1) Router D-link DI-524 2) Laptop HP połączony z routerem przez WIFI 3) PC z kartą sieciową zintegrowaną Grupa robocza wszędzie ta sama. Transfer w obydwie strony to nie więcej niż 1,3 MB/s :( Oczywiście transfer między PC a laptopem w sieci domowej. Transfer z netem z laptopa i pc maksymalny ok 720kB/s IP routera 192.168.0.1 i ten adres w PC jak i laptopie ustawiony jako Bramka domyślna. IP PC końcówka 103 IP Laptop 101 Czy to normalny transfer? Bo wydaje mi się że kiszka straszna. Jak to przyśpieszyć Edytowane 6 Marca 2009 przez maki1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) po pierwsze z jaka predkoscia laczysie lapek z siecia ?? pc pewnie 100Mb/s 0.7-1.1MB/s to prędkość przy sieci ~11Mb/s czyli standardzie G jeśli z taką sie laczy lapek to speed jest w normie ;p Edytowane 6 Marca 2009 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maki1000 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 po pierwsze z jaka predkoscia laczysie lapek z siecia ?? pc pewnie 100Mb/s 0.7-1.1MB/s to prędkość przy sieci ~11Mb/s czyli standardzie G jeśli z taką sie laczy lapek to speed jest w normie ;p A jak sprawdzić z jaką się łączy prędkością? i ewentualnie co można zrobić by łączył się z większą prędkością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maki1000 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Mam napisane na Lapku że połączenie 54 Mbit/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maki1000 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Nikt nie pomoże? choćby link do podobnego problemu - bo szukam czegoś podobnego i nie mogę trafić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Realnie tych 54Mb/s nie wyciągniesz, w praktyce to ok. 3MB/s można uzyskać, ale to przy antenach koło siebie. Te 1,3MB/s przy kilku/kilkunastu m od anteny to nic dziwnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maki1000 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Realnie tych 54Mb/s nie wyciągniesz, w praktyce to ok. 3MB/s można uzyskać, ale to przy antenach koło siebie. Te 1,3MB/s przy kilku/kilkunastu m od anteny to nic dziwnego. Dzięki za rzeczową odpowiedz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...