Skocz do zawartości
wojtek858

Radeon Hd4830 Iceq-4 Vs Radeon Hd4850

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie to chciałem tylko żebyście poparli moją decyzję, bo wtedy będzie mi raźniej ^^

Chciałem kupić kartę graf. za 500 zł (HD4830), ale uznałem że lepiej dołożyć do lepszego chłodzenia (40 zł HIS IceQ-4 HD4830). Gdybym dołożył jeszcze 60 zł byłby już 4850, ale ze słabym i chyba głośnym chłodzeniem... Co o tym sądzicie? 540 zł to już i tak trochę więcej niż chciałem, ale jeśli dużo, dużo lepszym wyborem byłby HD4850 to piszcie...

Edytowane przez wojtek858

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli planujesz jakieś oc to spokojnie 4830 podkręcisz do wydajności 4850. Choć odobiście wybrał bym 4850 i po pewnym czasie (czyt. uzbieraniu gotówki) zamontował bym accelero S1 :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy po takim podkręcenie nie wyjdzie na jedno - będzie pracował tak głośno jak na zwykłym chłodzeniu?

Chciałbym mieć cichy komputer, a na pewno w najbliższym czasie nie będę nic dokupywał.

Edytowane przez wojtek858

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Jeśli planujesz jakieś oc to spokojnie 4830 podkręcisz do wydajności 4850. Choć odobiście wybrał bym 4850 i po pewnym czasie (czyt. uzbieraniu gotówki) zamontował bym accelero S1 :))

A znasz magiczna rade na brakujace usu?

640 vs 800 i to sie przydaje. Tak , wiem co jest z "oc".

Ps - chlodzenie Hisa nie jest ciche , to tylko ladnie wyglada.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz najtańszego hd4830 i do tego accelero s1 oczywiście jak chcesz mieć ciszę i spokój! Załóżmy hd4830 - 460 zł, chłodzenie używka s1- 50 zł, wentylator 12- 10 zł, razem 520 zł i masz full wypas! Ewentualnie bierz sapphire'a i jedź narazie na referencyjnym a jak się trafi okazja kupujesz jakieś ciche i wydajne chłodzenie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załóżmy, że brałbym tego 4850 - najlepszy jest Sapphire? A może Gainward? Ta sama cena, a nie ma lepszego chłodzenia?

http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=13434

Asus z Glaciatorem będzie lepszy, ale jest chyba znacznie droższy, więc się nie opłaca...

Gainward to suszarka, która tylko ładnie wygląda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi