Gość Villentretenmerth Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) @maniakalny Super projekcik :) Takie niepozorne "coś" z duszą. Edytowane 8 Marca 2009 przez Darth Sidious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Dziwne pytanie ale ta płytka drukowana to została przez ciebie wykonana, albo z czego ona jest wymontowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Dziwne pytanie ale ta płytka drukowana to została przez ciebie wykonana, albo z czego ona jest wymontowana? Lol, Ty pytasz o płytę główną? :D Przecież napisał że to Zotac 630i-ITX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Dziwne pytanie ale ta płytka drukowana to została przez ciebie wykonana, albo z czego ona jest wymontowana? No maniakalny nawet mobasy w domu robi :lol2: nie wiedziales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) No maniakalny nawet mobasy w domu robi :lol2: nie wiedziales?Karty graficzne widziałem jego autorstwa :-D A tak poważnie co to jest? Edit: Mi nie chodzi o mobo, tylko o tą płytkę obok zasilacza laptopowego na tym zdjęciu. Edytowane 8 Marca 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) To jest kupiony zasilacz razem z obudową a a sprawa że pewnie by sobie sam naklejki RoHS (lutowanie bez ołowiowe czy jakoś tak) A co do grafiki to daj linka Widziałem już takich kolesi którzy całego kompa sobie na pająka zrobili :P KOMPUTER NA PAJĄKA://http://www.elektroda.pl/rtvforum/vi...UTER NA PAJĄKA Edytowane 8 Marca 2009 przez Święty spamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) To jest kupiony zasilacz razem z obudową a a sprawa że pewnie by sobie sam naklejki RoHS (lutowanie bez ołowiowe czy jakoś tak) A co do grafiki to daj linka Widziałem już takich kolesi którzy całego kompa sobie na pająka zrobili :P KOMPUTER NA PAJĄKA://http://www.elektroda.pl/rtvforum/vi...UTER NA PAJĄKA ooo stary , co ty piszesz , bo nie kumam kompletnie :D zero ladu i skladu to jest obudowa zasilacza wraz z bebechami Edytowane 8 Marca 2009 przez jc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 I obudowę robił sam... Chyba że chodzi ci o obudowę zasilacza, ale napisałeś posta tak nieczytelnie, że szok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Sorki. Chodziło mi o to że zasilacz ma z innej obudowy. A ta płytka to najprawdopodobniej rozgałęzienie zailania. A co do linka to ktoś pisał o grafice home made to dorzuciłem komputer na pająka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 co do siatki, nie chce mi sie juz kombinować, pozostawiam to przyszlemu wlascicielowi w budzie slyszalny jest tylko dysk, ja bez scythe quiet drive nie wysiedze przy kompie dlugo, dlatego musze zrobić bude na 3,5" dysk jak dla siebie bede robił :) PS za nie dlugo sesja z modelką :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Czyżbyś sprzedawał? Nie, nie chcę kupić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Czyżbyś sprzedawał?No raczej na pewno tak, i z tego co widzę to będzie sprzedaż hurt po detalu :-P . Tylko ten zotac podrożał cholernie od stycznia (100zł!!!) :mad: @ Maniakalny mógłbyś pomierzyć ile musiałaby mieć obudowa szerokości z ninją? Może udałoby się wygospodarować miejsce na zasiłkę mATX i sqd 2,5"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomoMadej Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Wtedy to powstanie taka skrzyneczka 20x20x30 i już takie fajne nie będzie xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Wtedy to powstanie taka skrzyneczka 20x20x30 i już takie fajne nie będzie xDa dlaczego taka duża? raczej ninja powinna zmieścić się w "budce" 185x185x195, a wolne miejsce obok radiatora można by przeznaczyć na zasiłkę i sqd. ew. zamiast ninji zamontować TR u 120 a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) Czyżbyś sprzedawał? Nie, nie chcę kupić ;) wstepnie bylo sprzedane zanim zostalo zrobione B-) No raczej na pewno tak, i z tego co widzę to będzie sprzedaż hurt po detalu :-P . Tylko ten zotac podrożał cholernie od stycznia (100zł!!!) :mad: @ Maniakalny mógłbyś pomierzyć ile musiałaby mieć obudowa szerokości z ninją? Może udałoby się wygospodarować miejsce na zasiłkę mATX i sqd 2,5"? a dlaczego taka duża? raczej ninja powinna zmieścić się w "budce" 185x185x195, a wolne miejsce obok radiatora można by przeznaczyć na zasiłkę i sqd. ew. zamiast ninji zamontować TR u 120 a kostka o boku 18-20cm jest realna :) wszsytsko zalezy od tej zasiłki, nie pamietam jakie ona miała wymiary Edytowane 9 Marca 2009 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Witam Obudowa miodzio - ciut większa niż klasyczny napęd CD. Gratulacje udanego projektu i wykonania. Co do konfigu to mam coś podobnego: -Zotax nForce 610i (integra GF7050 w biosie opcja podkręcania GPU - 3DMark 2003 - ok 1700pkt) -procek E5200 -2x1GB -80GB HDD (ATA 3.5cala) -DVD-RW -zasilacz miniATX Seasonics 145W (9.99 zł allegro) Tylko obudowa mATX (35x35x15cm)jest dwa razy większa od Twojej (ale mniejsza niż ATX) Chciałem sam wykonać obudowę ale brak czasu i pomysłu skłonił mnie do kupna gotowej budy za 40zł. Co do płyty głównej: Jak dla mnie jest miodzio - dla mało wymagających użytkowników jest wystarczająca w 100%.(NFS U1, U2, ColinMcRae 04, FarCry1 - bez problemów) Procek chodzi na standardowych 2x2.5GHz i standardowe V core, próba podkręcania - bez problemów 3GHz bez zmiany v-core. Włączone zarządzanie energią w windzie daje że przy małym obciążeniu procek chodzi na 1.2GHz z obnizonym v-core Pobór prądu ciut wiekszy niż Atom Intela - ale wydajność dużo większa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) Witam Obudowa miodzio - ciut większa niż klasyczny napęd CD. Gratulacje udanego projektu i wykonania. Co do konfigu to mam coś podobnego: -Zotax nForce 610i (integra GF7050 w biosie opcja podkręcania GPU - 3DMark 2003 - ok 1700pkt) -procek E5200 -2x1GB -80GB HDD (ATA 3.5cala) -DVD-RW -zasilacz miniATX Seasonics 145W (9.99 zł allegro) (...) ooo nie sądziłem ze ktoś posiada 610i :unsure: probowałes odpalać film w full HD na niej? Edytowane 9 Marca 2009 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 probowałes odpalać film w full HD na niej?jeszcze nie - musiałbym gdzieś w necie poszukac i zassać - może jakiś link żebym nie musiał długo szukać. Czy monitor 19cali 1280x1024 pozwoli na fullHD - chyba nie bo tam potrzeba 1920x1050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zazwyczaj jestem powściągliwy jesli chodzi o komentarze produkcji Maniakalnego. Ale ta obudowa robi rzeczywiście wrażenie. Respect. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 jeszcze nie - musiałbym gdzieś w necie poszukac i zassać - może jakiś link żebym nie musiał długo szukać. Czy monitor 19cali 1280x1024 pozwoli na fullHD - chyba nie bo tam potrzeba 1920x1050 3235999[/snapback] Zazwyczaj jestem powściągliwy jesli chodzi o komentarze produkcji Maniakalnego. Ale ta obudowa robi rzeczywiście wrażenie. Respect. dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Bardzo ładny projekcik, śliczna obudowa i fajne komponenty. Podoba mi sie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) monitormoze być nawet 14" mono, wazne zeby po uruchomieniu bylo widac czy obraz tnie czy dziala płynnie i jakie mniej wiecej jest uzycie procesoraNic sie nie tnie, idzie płynnie a użycie procesora w okolicach 35-39% (jeden rdzeń tylko) a, że nie przekroczyło 50% to procesor chodził w trybie oszczędzania energii czyli 1.2 Ghz Edytowane 9 Marca 2009 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borbo Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 tak mi się spodobała że może w wakacje zrobię coś podobnego a co do napędu to spróbuj go wcisnąć (jak wszystko inne weszło to i dvd wejdzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 z wcisnieciem takiego slima nie bylo by chyba problemu ;p http://www.allegro.pl/item574286102_nagryw...s084b_krak.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 @CarsonPoland ale kto tyle da z napęd? osobiście już wolałbym zewnętrzny napęd na usb podpinany w razie potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Jeżeli już to jakiś napęd laptopowy. Trzeba by zrobić obudowę deczko wyższą, czy szerszą ( zależnie od perspektywy ;) ) i napęd umieścić pod mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 @CarsonPoland ale kto tyle da z napęd? osobiście już wolałbym zewnętrzny napęd na usb podpinany w razie potrzeby. w agito jest za 219zł, cena w sumie nie taka zła, chociaż jakbym uzywał napedu czesto pewnie bym kupił, ale jak uzywam go raz w roku to z kablami moge sie dluzej pomęczyc ;) Jeżeli już to jakiś napęd laptopowy. Trzeba by zrobić obudowę deczko wyższą, czy szerszą ( zależnie od perspektywy ;) ) i napęd umieścić pod mobo. dokładnie naped za mobo i buda bylaby szersza o okolo 15mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 W pierwszym poście wrzuciłem nowe fotki A tak poza tym buda spakowana i leci do nowego wlasciciela w poniedziałek :sad:, ale na osłode zamówiłem sobie dzis pico psu + nowe mobo zotac 9300-itx wifi :D :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomoMadej Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 W pierwszym poście wrzuciłem nowe fotki A tak poza tym buda spakowana i leci do nowego wlasciciela w poniedziałek :sad:, ale na osłode zamówiłem sobie dzis pico psu + nowe mobo zotac 9300-itx wifi :D :plum: A gdzie ta modelka??:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 A gdzie ta modelka??:Ppilnuje boxa od e7200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...