Skocz do zawartości
Maniakalny

Obudowy Maniaka, Itx, Matx, Sff, Itp Itd

Rekomendowane odpowiedzi

To pudełko z kota czy z proca xD Ten nowy miniaturowy komputer będzie wierna kopią oryginału czy czymś na kształt tego projektu, wiadome mobo inne ale czym innym będzie się różnił?

Edytowane przez Sobota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgrabny sprzet, ladnie to wszystko upakowales.

heh ostatnio tez mam faze na male komputerki tylko chcialem zbudowac cos w oparciu o nano-itx ew pico-itx [7.2x10cm :P] jeden na allegro. w sklepach bedzie ciezko. taki komputerek do neta. czasami siedze pare godzin w necie to po co to wielkie bydle [sig] ma zrec tyle pradu. jak narazie zbieram fundusze. jezeli nie dostanie nic sensownego to wtedy mini-itx tez od zotaca na 9300 +e7xxx+8600gt bedzie mozna i prograc w niezbyt wymagajace gierki itp.

o znalazlem napre sklepow gdzie dostanie sie pico-itx na zamowienie. komputronik czy np karen. moze na wakacje cos pomysle.

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pudełko z kota czy z proca xD Ten nowy miniaturowy komputer będzie wierna kopią oryginału czy czymś na kształt tego projektu, wiadome mobo inne ale czym innym będzie się różnił?

itx no.2 to bedzie calkiem inny projekt i bedzie miał swój osobny temat, wkrótce zarzuce jakies zdjęcia

o znalazlem napre sklepow gdzie dostanie sie pico-itx na zamowienie. komputronik czy np karen. moze na wakacje cos pomysle.

bez łaski sa na allegro, ale po pierwsze ceny kosmiczne, a po drugie cena dotyczy tylko samej jednostki wewn, osobno trzeba kupić konwerter AC @ DC (220VAC @ 12VDC) za okolo 100zł

ja dziś upolowalem pico120W + konwerter 105W za okolo 240zł :) wiec cena bdb, w sumie 40zł wiecej jak za tamten 96W, ale za to 3 razy mniejszy

Edytowane przez Maniakalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko przy okazji plytek itx ze zintegrowana grafa - jak wiadomo przydzielaja one sobie dodatkowa pamiec z pamieci glownej ram i tu moje pytanie - co bardziej zwiekszy wydajnosc ukladu ??? mnijesze timingi pamieci czy wieksza czestotliwosc ??? a moze i to i to ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś wie gdzie kupic kosci ddr2 low profile?

bo zamowilem razem z 9300itx, drugiego 630itx i chcę upchnąc w srodku dysk 2,5" w sqd (wymiary 3,5") tylko zeby wszedł musiałbym powiekszyć bude o 2mm (na grubośc) a moze obyło by sie bez tego inwestując w niskoprofilowy ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny i praktyczny projekt ale czy nie zmieściłbyś się w 64GB jeśli chodzi o dysk?

Za 454 zł jest całkiem przyzwoita A-Data (150/100) na Allegro:

http://allegro.pl/item585667062_a_data_ssd..._sata_ii_i.html

Zaoszczędziłbyś sporo miejsca niż pakując dysk 2,5 cala w SQD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglem miec ssd 256gb gskilla za 1000zł to zamiast brac to sie zastanawialem no i mnie ubiegli :(

co do obudowy najmniejmoze miec okolo 52-55mm grubosci więc przynajmniej 15mm jest jeszcze do zaoszczędzenia

w totka nie grywam a odkladam po 2zł zamiast posyłać, no i jakis 1000 sie na zabawki uzbierało :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny "zasilacz":) gdzie takie cudo można dostać? jaką maksymalną moc przekazuje do płyty?? możesz zamieścić więcej zdjeć? :rolleyes:

Edytowane przez enter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny "zasilacz":) gdzie takie cudo można dostać? jaką maksymalną moc przekazuje do płyty?? możesz zamieścić więcej zdjeć? :rolleyes:

na allegro, cena- prawie 4paczki.

chyba 120w max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quad 6600 mniam mniam

Ile za niego dałeś?

za quada? mało, jest na sprzedaz, jakby co to PW

dostać mozna u mnie, wiecej na PW

moc 120W, wiecej fot wieczorem albo jutro

na allegro, cena- prawie 4paczki.

chyba 120w max

120W, cena nizsza niz na lolegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi