Skocz do zawartości
kubolin

Amd Athlon 64 X2 6000+ Vs Athlon X2 7750 Black Edition A Może Phenom X3 8650

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem z kupnem procesora myślałem o phenom 2 x720 jednak nie mam wystarczających funduszy dlatego wytypowałem sobie trzy tańsze procesory a na phenoma 2 zmienie we wrześniu

moje pytanie brzmi który z tych procesorów będzie się najlepiej nadawał do następującej konfiguracji:

zasilacz Chieftec 500 w (posiadam )

płyta główna FOXCONN M61PMV ( posiadam)

pamięci OCZ 4GB DDR II 1066 Reaper (posiadam)

karta grafiki radeon 4870 ( w planach chyba że są lepsze w cenie do 1000 zł)

mam jeszcze jedno pytanie chłodzenie do proca za ok 100Zł nie zależy mi na ciszy

pozdrawiam

Edytowane przez kubolin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam moja płyta obsługuje wszystkie procesory pod am2+ jedynym wymogiem jest to że procesor może pobierać max 95 wat

aha czyli nie opłaca się dopłacać do phenoma 8650 (bo za 340 zł moge mieć 3 miesięcznego od znajomego)

jakie do tego chłodzenie dobrać za ok 100 zł poza pentagram karakum bo jest minimalnie za duży(za szeroki o 18 mm)

Edytowane przez kubolin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy Thermaltake V1 nie będzie wydajniejszy bo zmieści się napewno??

sprawdziłem rozmiary i chłodzenie może mieć max 105 mm szerokości i 155-160 wysokości może jest coś wydajniejsze w cenie do ok 120zł

aha czyli jednak 7750 be jest lepszym wyborem niż 8650

Edytowane przez kubolin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi