Skocz do zawartości
alien193

Brak Obrazu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od kilku dni mam taki problem:

we wtorek wieczorem wyłączyłem komputer i w środę po południu, chcąc włączyć pieca zobaczyłem nic. tzn nie zobaczyłem ani biosu ani ładowania systemu. Na początku pomyślałem że to coś z monitorem, podłączyłem więć telewizor - pokazywało brak sygnału. To podłączyłem na karte zintegrowaną i dalej to samo. Od tej pory zastanawiam sie co się mogło stać. Pierwsze przypuszczenia to że płyta główna albo zasilacz. Powiem od razu że nie wiem jak pika głośniczek bo go nie mam. Mieszkam za granicą i zastanawiam się czy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> komputer do naprawy do polski czy może kupić jakąś część. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Edytowane przez alien193

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tzn zupełnie nic ,czy może słychać wentylator. Jeśli zupełnie nic to spróbuj wyłączyć zasilacz ( przcisk z tyłu) wyłączyć z sieci, włączyć do sieci, włączyć zasilacz, włączyć kumputer. Jeśli kręci się wentylator i nic to prawdopodobnie płyta główna. Najlepiej podaj dokładnie co się dzieje, czyli co słychać, bo może też być grafika.

Edytowane przez teneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tzn zupełnie nic ,czy może słychać wentylator. Jeśli zupełnie nic to spróbuj wyłączyć zasilacz ( przcisk z tyłu) wyłączyć z sieci, włączyć do sieci, włączyć zasilacz, włączyć kumputer. Jeśli kręci się wentylator i nic to prawdopodobnie płyta główna. Najlepiej podaj dokładnie co się dzieje, czyli co słychać, bo może też być grafika.

kręcą się wiatraczki, palą się diody na kompie, klawiaturze i myszy. biosu nie potrafie zresetowac, a moj sprzet to:

motherboard ASUS m2a-mx

2gb ram goodram

250 gb sata samsung

asus geforce 8600gts na pci-e

oraz radeon x1200 zintegrowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale delikatnie czymś bardzo cienkim. Jeśli to nie pomoże to najprawdopodobniej padła płyta główna, bo grafika raczej nie ( podpinałeś pod integre) ale uważaj podpięcie pod zintegrowaną mogło nie wystarczyć, należy ją włączyc w biosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wylaczylem pc od zasilania i wyjalem baterie na ok 30sek. podlaczylem pc i monitor do pc ofcourse .i ujrzalem czarny ekran.cz yli nic ....moze reset biosu przy podlaczonym kompie? pozdr, jesli sa jakies bledy to dlatego ze pisze z psp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy podłączonym nie. Co najwyżej pogorszysz sytuację. Niestety z bateryjką bywa różnie. Spróbuj wyłożyć ją na dłużej. 30 minut daje Ci absolutną pewność, ale na ogół 10 sekund wystarcza. ;]

Monitor sprawdzałeś pod innym komputerem? Może kabel uszkodzony?

Tak też może wyglądać sytuacja, kiedy BIOS pada.

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógł BIOS paść. Nie masz może zastępczej płyty głównej na tym samym chipsecie? Jeśli masz i zadziała, to znaczy, że albo sama w sobie płyta główna padła, albo kość BIOSu. Wtedy konieczne jest jej przelutowanie, o ile jest przylutowana i zastąpienie inną. Oczywiście to nie da gwarancji, że problem został rozwiązany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi