marcin.r Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Chcę kupić obudowę z oknem w cenie do 400zł. Moją uwagę przykuły jak narazie: Thermaltake v9 NZXT apollo (guardian 921 i nemesis - ciężko się zmieścić cenowo w 400zł zapewne) Pomóżcie w wyborze lub coś zaprponujcie. Zależy mi na dobrej wentylacji i montażu bez śrubek. Druga rzecz to procesor zastanawiam sie nad core 2 duo E8400 i E8500. Warto dorzucić parę groszy i kupić E8500? Planuje w przyszłości OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyLee Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Co do proca to E8400. Nie warto dorzucać kilku stówek dla E8500 bo E8400 ma taki potencjał OC że szybko odrobisz MHz straty z E8500.. na powietrzu 3.8-4GHz powinieneś zrobić. Co do obudowy to CM Dominator z oknem kosztuje około 300zł... według mnie ładna obudowa i pojemna ;] pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 A jaką masz resztę sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.r Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 radek hd 3870 (niestety nie zmienie z braku funduszy :P) w planach corsair dominator 2x2gb 1066 (obecnie kingstone 2x1gb 800) zasilacz OCZ 600W plyta bedzie DFI LanParty LT X48 Heatpipe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 X48 do 3870? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Kupiłeś już tą DFI? Bo jak nie, to lepiej kupić coś na Phenoma II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 plyta bedzie DFI LanParty LT X48 Heatpipe :D Czyli raczej nie zamówiona, ponieważ nie wybrał jeszcze procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.r Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 wiem ze lepiej na Phenoma II, ale bedzie intel ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Ja bym na Twoim miejscu brał Phenoma II bo w tej samej cenie będziesz miał 4 rdzenie zamiast 2. Ale z drugiej strony jak się uparłeś to Intel też nie będzie zły, ale w aplikacjach które wykorzystują więcej niż 2 rdzenie to zostanie daleko w tyle. Do gier E8400 narazie starczy, choć i te zaczynają powoli czerpać z dodatkowych rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Płyta ani nie kupiona ani zamówiona. Kolega ją wygrał :] Konkurs, w którym do wygrania były 3 płyty główne marki DFI dobiegł końca. Nadesłano 1793 prawidłowe odpowiedzi, z których wybrano 3 szczęśliwców: 1 miejsce: DFI LanParty UT X48 DDR3 Użytkownik: mib 2 miejsce: DFI LanParty LT X48 Heatpipe Użytkownik: ulu 3 miejsce: DFI LanParty LT X48 Heatpipe Użytkownik: marcin.r Wszystkim szczęśliwcom gratulujemy wygranej. A co do tematu. To mam podobny problem zastanawiam się też nad zmian cpu. Moje typy to: 1. E5200/7200 i mocne OC 2. Q6600 3. Q8200/Q9200 Reszta gratów w moim sigu. PS marcin.r sorki za podłączenie do tematu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.r Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) no właśnie :P. Do tej pory nie mogę w to uwierzyć :D bo nigdy nic nie wygrałem. Jeśli chodzi o Twoje typy to zależy do czego chcesz używać. Trochę czytałem na ten temat i ludzie piszą, że jak nie używasz programów wykorzystujących 4 rdzenie to nie warto Quada kupować. A jeśli już to jakiś wyższy model, dlatego u mnie padło na E8400 lub E8500, bo E8600 kosztuje jakieś 300zł wiecej. Ale czekam na wypowiedzi tych co się lepiej orientują ;). Edytowane 7 Marca 2009 przez marcin.r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 W twoim przypadku E8400 to najlepszy wybór... Choć ceny teraz nieciekawe, więc 2 możliwość to E5200 i czekanie na obniżki Intela, które w przeciągu paru miesięcy powinny być. Jeśli Quada, to niżej niż Q9400 bym nie schodził, ale za tego 900zł by trzeba wybulić... Miałem wcześniej E7200, miałem czekać razem z E2140 do lata na Q9550, ale dorwałem Q9400 po ciekawej cenie i... nie żałuję. GTA IV śmiga na 1600x1200 na high... :rolleyes: Jedynie w nocy spadki do 22kl/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 W twoim przypadku E8400 to najlepszy wybór... Choć ceny teraz nieciekawe, więc 2 możliwość to E5200 i czekanie na obniżki Intela, które w przeciągu paru miesięcy powinny być. Jeśli Quada, to niżej niż Q9400 bym nie schodził, ale za tego 900zł by trzeba wybulić... Miałem wcześniej E7200, miałem czekać razem z E2140 do lata na Q9550, ale dorwałem Q9400 po ciekawej cenie i... nie żałuję. GTA IV śmiga na 1600x1200 na high... :rolleyes: Jedynie w nocy spadki do 22kl/s. Myślałem nad q9400. Jest niestety troszke drogi. A obniżek raczej nie ma się co spodziewać. Te kursy walut zabijają wszystko............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Dalej twierdzę, że kupno E5200 i czekanie do lata to dobra opcja. Drożej na pewno nie będzie, może być tylko taniej. Latem złotówka umocni się do co najmniej 4.5zł za euro, do tego dojdą obniżki Intela jako reakcja na obecną ofensywę AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Dalej twierdzę, że kupno E5200 i czekanie do lata to dobra opcja. Drożej na pewno nie będzie, może być tylko taniej. Latem złotówka umocni się do co najmniej 4.5zł za euro, do tego dojdą obniżki Intela jako reakcja na obecną ofensywę AMD.Hmm... Mam teraz e6300@3,2GHz więc bez tragedi. A skąd info o których piszesz??:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 To są własne wnioski wyciągnięte z wielu artykułów o tematyce gospodarczej i komputerowej :D . To ty w takim razie przeczekaj na E6300, dozbierasz trochę kasy, ceny spadną, a ciebie będzie stać na Q9550 :wink: . Tak to działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...