Skocz do zawartości
Lucky_Idiot

Czy ktos z forumowiczow robil moze Direct Die water cooling?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie

bo sam wlasnie takie cus robie i chetnie uslyszalbym porady innych

jak wywolam zdjecia to beda fotki, i opis jak i co robilem

narazie tyle infa : chetnie pojemniczek na wode zrobilbym z plexi czy poliweglanu ale w prototypie musi wystarczyc pudelko po lekach bo nie wiem gdzie taka mala ilosc w/w surowca w Kraku kupic, proc testowy Antek 1GHz )

(prosze nie pisac komentarzy w stylu hehe gosciu po co ci to (bo mi sie nudzi) , nie masz szans czy nie warto albo ee zagotuje ci sie woda w akwarium- takie tematy juz byly i nie ma sensu ich powtarzac)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez zastanawialem sie nad takim rozwiazaniem ale dla celka z chelmem chyba nie warto sie bawic. W twoim przypadku gdy rdzen jast nieosloniety, moze to dac dos duzo wydajnosc. Jedyne co to wlot wody musi byc dokladnie nad rdzeniem, no i przydala by sie z tego co pamietam wydajna papka.

Mysle ze jak to dobrze wykonasz to dobru pomysl. Bardzo dobra wydajnosc mniejsze koszty niz blok

tak wiec powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z celafona przeciez kask mozna zdjac i tez zrobic direct'a ....

chcialem takie cos zrobic , ale po prostu mam juz porzadne WC i nie potrzebuje (jak na razie) sie w inne rzeczy bawic - na wakacje robie FC ;)

tylko nei wiem jak to jest z wyplukiwaniem jadra , bo wiadomo - trza miec mocna popmke aby jak najszybciej pryskala na jadro , a wiadomo - musi porzadnie ta woda w nie uderzac , wiec jajo po pewnym czasie by sie wyplukalo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z celafona przeciez kask mozna zdjac i tez zrobic direct'a ....

chcialem takie cos zrobic , ale po prostu mam juz  porzadne WC i nie potrzebuje (jak na razie) sie w inne rzeczy bawic - na wakacje robie FC ;)

tylko nei wiem jak to jest z wyplukiwaniem jadra , bo wiadomo - trza miec mocna popmke aby jak najszybciej pryskala na jadro , a wiadomo - musi porzadnie ta woda w nie uderzac , wiec jajo po pewnym czasie by sie wyplukalo :(

Tym akurat nie musialbys sie przejmowac, podejrzewam ze niedoczekalbys sie wyplukania dziury w jaju :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi