Skocz do zawartości
unaware

E6850 Na Ig965 Lub I945gc?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie potrafię znaleźć jednoznacznej odpowiedzi w googlu, ani tutaj, większość wymyślonych zapytań przywodzi mnie do informacji o tym, o tamtym, ale bez żadnego związku z tym co mnie interesuje.

Otóż posiadam dwie płyty główne na S775, jedna to MSI 945GCM5 V2, druga Asus P5B-VM.

Niedawno wylicytowałem na allegro procesor, wspomniany E6850 z działu uszkodzone (głupota?:), ale mający działać (jeśli głupota, to jeszcze 4 innych głupków zrobiło to samo! :D). Zważywszy na renomę sprzedającego, wszyscy pewnie wierzymy że będzie to działać. Mam teraz problem, okazuje się, że żadna z tych płyt nie obsługuje tego procesora, a kupować płytę żeby okazało się że procek nie działa...

Niedawno uruchomiłem trochę przez przypadek athlona 2000+ palomino na płycie abit kt7, która teoretycznie w ogóle nie powinna go obsługiwać. Teraz zastanawiam się, czy ten Core 2 duo który kupiłem, nie powinien mimo wszystko pójść na jednej czy drugiej, a może nawet na obu płytach, przy niższym FSB, ale przynajmniej bym go przetestował. Rdzeń chyba niczym nowym dla tych płyt nie będzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi