Micho1010 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) Składam dla kolegi starszego PC i po złorzeniu wszystkich podzespołów [Asrock K7VT2 Duron 1300 geforce4 mx440 wester digital 40gb 128mb ram hyperix 266mhz zasiłka Xpower 300wat]komp sie włacza słychac ze dysk zaskakuje głośniczek nie piszczy sprawdzalem k.graficzna zasilacz tez na pewno sprawny ram i dysk również sprawne.To moj pierwszy PC który składam do podstaw zdaje mi sie ze procesor dobrze włorzyłem zasilacz pod płytke głowna również czy to moze być wina posutej płytki głownej lub procesora bo sprzet ktory brałem do złorzenia długo leżał na strychach kolegów moze sie przelerzał.Nie mam wiecej pojecia co robić rece mi opadaja pomóżcie Edytowane 7 Marca 2009 przez Micho1010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Zresetuj bios. Jak nie pomoże to podłącz zasilacz jeszcze raz, bo może któregoś kabla nie docisnąłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Może to się wydawać oczywiste, ale... Sprawdzałeś monitor? Może niepoprawnie podłączony, uszkodzony, albo kabel niesprawny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Płyta ma zworę do ustawiania fsb, sprawdź czy jest w pozycji 100MHz. manual K7VT2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Bios resetowałem nic nie pomogło monitor sprawny jest na 1000% sam go urzywam na swoim PC.Zmieniłem kable wszystkie dobrze podłączone jedyne co mnie zdziwiło to FSB bylo ustawione na 133 ustawiłem na 100 zobaczymy co z tego wyjdzie..... Mam do was takie pytanie gdyby procesor był zepsuty to komputer by wogule nie reagował? tak gdzies słyszałem bo włorzyłem tego durona do innej płyty i taka sama reakcja wiatraki chodza ale nic nie wyswietla wszystko wskazuje na procesor ale....niegdy nie wiadomo:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Mam do was takie pytanie gdyby procesor był zepsuty to komputer by wogule nie reagował? tak gdzies słyszałem bo włorzyłem tego durona do innej płyty i taka sama reakcja wiatraki chodza ale nic nie wyswietla wszystko wskazuje na procesor ale....niegdy nie wiadomo:( Tak, na uwalonym procesorze komputer uruchamia się, dyski i wentylatory odpalają ale monitor nie wstaje. Często płyta nie piszczy. Wymień procesor i będzie zapewne OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Skoro to stary komp, to zobacz czy płyta nie ma wybrzuszonych kondensatorów, nawet jeden taki może sprawić że płyta sie nie uruchomi. Skoro jesteś pewny innych podzespołów to płyta lub procek. Innej mozliwości nie ma... Także spróbuj z innym prockiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 obie płyty sa w eleganskim stanie zadnich wybrzuszeń na kondensatorach dzieki za odpowiedzi sprawdze na innym amd i dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 I jednak tak jak któryś kolega wyżej powiedział procek był uszkodzony sam tego nie zobaczylem kolega zobaczył rdzen byl lekko ukroszony pod duronem 800 działa komp dzieki za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 mam jeszcze takie pytanie do was.Zastanawiałem sie czy to ja przypadkiem nie uwaliłem tego proceora podanego wyrzej durnia 1300.Przy zakładaniu byłem ostorrzny ale fsb płyty bylo ustawione na 133fsb zamiast na 100 :/ czy ten duron mogł odejść z tego świata z powodu wiekrzego FSB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 temperatury owszem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...