Skocz do zawartości
Micho1010

Pc Startuje Ale Nic Nie Wyswietla

Rekomendowane odpowiedzi

Składam dla kolegi starszego PC i po złorzeniu wszystkich podzespołów [Asrock K7VT2 Duron 1300 geforce4 mx440 wester digital 40gb 128mb ram hyperix 266mhz zasiłka Xpower 300wat]komp sie włacza słychac ze dysk zaskakuje głośniczek nie piszczy sprawdzalem k.graficzna zasilacz tez na pewno sprawny ram i dysk również sprawne.To moj pierwszy PC który składam do podstaw zdaje mi sie ze procesor dobrze włorzyłem zasilacz pod płytke głowna również czy to moze być wina posutej płytki głownej lub procesora bo sprzet ktory brałem do złorzenia długo leżał na strychach kolegów moze sie przelerzał.Nie mam wiecej pojecia co robić rece mi opadaja pomóżcie

Edytowane przez Micho1010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to się wydawać oczywiste, ale... Sprawdzałeś monitor? Może niepoprawnie podłączony, uszkodzony, albo kabel niesprawny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios resetowałem nic nie pomogło monitor sprawny jest na 1000% sam go urzywam na swoim PC.Zmieniłem kable wszystkie dobrze podłączone jedyne co mnie zdziwiło to FSB bylo ustawione na 133 ustawiłem na 100 zobaczymy co z tego wyjdzie.....

Mam do was takie pytanie gdyby procesor był zepsuty to komputer by wogule nie reagował? tak gdzies słyszałem bo włorzyłem tego durona do innej płyty i taka sama reakcja wiatraki chodza ale nic nie wyswietla wszystko wskazuje na procesor ale....niegdy nie wiadomo:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do was takie pytanie gdyby procesor był zepsuty to komputer by wogule nie reagował? tak gdzies słyszałem bo włorzyłem tego durona do innej płyty i taka sama reakcja wiatraki chodza ale nic nie wyswietla wszystko wskazuje na procesor ale....niegdy nie wiadomo:(

Tak, na uwalonym procesorze komputer uruchamia się, dyski i wentylatory odpalają ale monitor nie wstaje. Często płyta nie piszczy.

Wymień procesor i będzie zapewne OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro to stary komp, to zobacz czy płyta nie ma wybrzuszonych kondensatorów, nawet jeden taki może sprawić że płyta sie nie uruchomi. Skoro jesteś pewny innych podzespołów to płyta lub procek. Innej mozliwości nie ma... Także spróbuj z innym prockiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze takie pytanie do was.Zastanawiałem sie czy to ja przypadkiem nie uwaliłem tego proceora podanego wyrzej durnia 1300.Przy zakładaniu byłem ostorrzny ale fsb płyty bylo ustawione na 133fsb zamiast na 100 :/ czy ten duron mogł odejść z tego świata z powodu wiekrzego FSB??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi