Skocz do zawartości
BinoKomputer

Modernizacja Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Proszę o pomoc w modernizacji kompa:

Athlon 64 3000+

Gigabyte (w cpuz pisze tylko nForce3 250)

Ram 1GB

GF FX5500

Na modernizacje mam 300zł + sprzedaż jego starych części(gdzieś spróbuje sprzedać) = -\+ 500zł

Jakieś możliwe lekkie OC, najlepiej żeby zmieścić się w budżecie :D Myślę że wszystko to używki. Z Góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Nie ma cudów.

Zależnie od celu modernizacji można wymienić grafę na coś pokroju 4670 / 8600gt lub dodać RAMu

Żeby zmienić na coś wogóle sensownego musiałbyś znaleźć części w naprawdę dobrych cenach. Jeżeli nie zalezy ci na grach to może jakiś X2 + mobo + RAM 2GB lub Pentium/ Celeron Dual Core + mobo + 2GB RAM

Napisz jeszcze jaki masz zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie to tym:

C2D E4500 220zł

ASRock 4Core-DualSata2 100zł

2GB Kingston 800 (2x1024) 92zł

Radeon x1950 możliwie ze będę miał tanio

Chieftec 400W (http://allegro.pl/item576684456_chieftec_gps_400aa_101a_400w_wysylka_gratis.html) 80zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze takie jedno pytanie... Nie chce zaczynać nowego tematu wiec napisze tu. Chciałbym podłączyć stary dysk na ATA do mojego Asus P5Q-E. Czy jest jakakolwiek opcja podłączenia go, jakaś przejściówka czy coś. Widziałem jakiś adapter ale jego się podłączało do ATA a do tego kable SATA i to drogie jest i nie wiem czy to jest to. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi