pci Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) Witam, siedzę nad tym polowe dnia i już mi ręce opadły, więc proszę o pomoc. Posiadam : Routerek DIR-300 Laptopka -winXp sp3 - łaczy sie przez Wifi PC -Vista x64 sp1 - lonczy się przez kabel Wszystko ładnie skonfigurowane, net działa na obu kompach. Problem dotyczy połączenia lan, komputery się widzą ale w momencie kiedy chce wejść z jednego na drugi to proszą o hasło :mur: , co jest o tyle głupie ze zaden komp nie posiada hasła, i ma tylko jedno konto. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić ?? Bo mi się pomysły wyczerpały :/ Edytowane 7 Marca 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Troszkę mogłeś się bardziej postarać jeśli chodzi o ortografię, zainstaluj Firefoxa, zrobi to za Ciebie. Udostępniłeś jakieś foldery na obudwu komputerach? Co to za rodzaj połączenia kabelWifi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 W Viście w centrum sieci i udostępniania wyłącz "Udostępnianie chronione hasłem". W xpeku w panelu sterowania włącz "Kreator konfiguracji sieci" albo w "połączeniach sieciowych" po prawej stronie masz "Konfiguruj sieć w domu lub w małej firmie". Odpali ci kreatora i włączy proste udostępnianie plików i drukarek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Prawdopodobnie musisz aktywować konto gościa. Wejdź w panel sterowania -> konta użytkowników i tam włącz gościa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...