Skocz do zawartości
arsenalfan666

Gigabyte P35-ds3l

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od niedawna mam pewien problem.

Odpaliłem sobie grę, Far Cry 2 i od tego momentu jest coś nie tak. Monitor się wyłączył, a komputer całkowicie zawiesił.

Zrestartowałem go i usłyszałem 3 "bipy" biosu...1 długi 2 krótkie - czyli błąd Grafiki lub parzystości RAM...

Tylko że tu jest dziwny problem...

Jak do tej pory czyli jakieś pół roku było wszystko w porządku...Płytę sprawdzałem na Crucialach i A-Data - niestety to samo bez względu na zajęty slot i ilość GB.

Wyjąłem Kartę graficzną...to samo...bios mi tu się wnerwia...przeczyściłem sloty sprężonym powietrzem...to samo...włożyłem znowu samą grafikę i słyszę powtarzający się dźwięk biosu (takie 3 długie "bipy")...z czego pamiętam błąd RAM'u...wkładam Grafikę i Ram...i działa...:| wymieniłem baterię, zrestartowałem bios, ale co jakiś czas gaśnie mi monitor i gdy daję restart jest błąd grafiki...po kilku restartach i odłączeniu z sieci, zaskoczy...potrafi chodzić nawet kilkanaście godzin bez problemów.

Może ktoś miał taki przypadek i wie co jest grane :/ Reklamować płytę czy może grafikę czy coś innego ?

Sprzęt:

Gigabyte P35-DS3L

2x2GB Crucial Ballistix

C2D E7400

GF XFX 8800 GTS 512

Corsair 520 W

z góry dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez arsenalfan666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi