Skocz do zawartości
Raptor

Problem z R9700

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam następujący problem - gdy nie mam zainstalowanych sterów do radka zakładka chipset information w WhatCPU wyświetla ładnie tryby AGP i takie tam duperele - jak zainstaluje dowolne sterowniki - wygląda tak jak poniżej.

Dołączona grafika

a według panelu ATI jest ok :arrow:

Dołączona grafika

Któremu wierzyć :?:

Wydajność chyba jest w normie - 4800 pkt w 3Dmarku2003, ale gdy włącze AGP8x lub FastWrites w biosie mam albo błędy przy starcie windowsa albo karta się w ogóle nie uruchamia w windzie :| - nie wiem co o tym sądzić - jak sprawa wygląda u was :?:

Jak u was wygląda sprawa z wyświetlaniem trybów AGP (gdyby nie działały tryby AGP to nie było by chyba takiego wyniku), oraz z pracą w AGP8X i FastWrites :| - może wgranie jakiegoś biosu pomoże - karta to Hercules 9700 co dziwne na czerwonym laminacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym FastWrites to różne jaja się dzieją. Ja to mam włączone na płycie ale PowerStrip, SiSoftSandra itp pokazuje mi ze nei mam włączonego. Wzrostu wydajnosci nie ma zadnego wiec mam to gdzies. Co do stabilnosci, to kilkakrotnie spotkałem się z niestabilnym systemem gdzie FW bylo wlaczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam HERCA 9700 wszystko mi rewelacyjnie chodzi tylko z niebieskim laminatem może masz podróbę sprawdz na HERCULES.com Zamawiałem ją z komputronika

Nie to że nie biega - wszystko jest ok. wydajność chyba też - to jest Hercules i wygląda identycznie z jednym wyjątkiem jest czerwony - wszystko jest herc - pudełko, karta, orginalne oznaczenia, tylko laminat czerwony. - a jak wygląda sprawa u ciebie z whatcpu - tak jak na screenie czy inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...