faro666 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Witam Mój problem jest następujący, od pewnego czasu (wydaje mi się że od instalacji Service Pack 3) myszka i inne urządzenia pod USB przerywają swoje działanie na kilka sekund. Podczas działania komputera takie "zastoje" potrafią się zdarzyć nawet z 10 razy. Pod USB podpięte są: 1) drukarka laserowa (czasem nie reaguje na polecenia drukowania mimo tego że windows dobrze ja wykrywa) 2) HUB pasywny USB z podpiętą myszką i klawiaturą (krótko trwałe przerwy w działaniu) 3) Bluetooth (również problemy) Próbowałem już: 1) instalować nowe sterowniki 2) zmienić częstotliwość odświeżania ze 125 na 250 i na 500 (dalej to samo) potem zmieniałem w dół na 31 i na 62 3) pozamieniać urządzenia portami 4) wyeliminować hub (pasywny) z obiegu i podłączyć klawiaturę i myszkę osobno 5) podmieniać plik systemowy usbport.sys Więcej grzechów nie pamiętam:-P Nie wiem co mam dalej robić, reinstalka windows odpada za dużo roboty Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Nie napisałeś nic o zarządzaniu energią. Należało by to wyłączyć w Menadżer urządzeń/Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej. System czasem źle reaguje na zamiany portów - w drukarce prawie bankowo będą problemy ,będzie chciał drukować z innego portu USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Nie napisałeś nic o zarządzaniu energią. Należało by to wyłączyć w Menadżer urządzeń/Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej. System czasem źle reaguje na zamiany portów - w drukarce prawie bankowo będą problemy ,będzie chciał drukować z innego portu USB Nadal to samo po zastosowaniu twojej rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...