Gość dragonlore Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) duchowy spadkobierca serii Kings field wlasnie niedawno wyladowal w Japoni, na szczescie mozna kupic wersje azjatycka ktora posiada glosy i napisy w ang. wiec mozna smialo siegnac po import. gre posiadam od paru dni i moge powiedziec jedno : jest najbardziej wymagajaca gra w jaka gralem od lat, nie wybacza bledow a dany poziom bedziemy powtarzac wielokrotnie, konstrukcja gry jest tak pomyslana ze aby awansowac czy tez dotrzec na nowe tereny musimy zbierac dusze po pokonanych przeciwnikach,powtarzajac tez same odcinnki gry.Na samym poczatku giniemy i zostajemy przeniesieni do miedzyswiata z ktorego wyruszamy do roznych lokacji w celu exploracji gry.nie jest latwo i czesto wkurzajaco, a juz najbardziej dziwi brak pausy w grze czy tez zapisu!, zapisujemy gre jedynie poprzez wyjscie z gry. zbierami cale masy broni czy przedmiotow ktorych wlasciwosci poznajemy wraz z czasem gry,mamy kowalow,podnoszenie wlasciwosci broni czy tez reparacje,za to wszystko placimy duszami. Mamy takze dostepna magie lecz po 8 h gry nie mam narazie zadnego czaru choc pojawila sie wrescie postac od ktorej moge je kupic,jednak niebotyczne ceny narazie niepozwalaja na zakup.W grze nasza postac moze wystepowac w kilku odmianach astralnych jak i jako zwykly czlowiek,w miejscu w ktorym zginiemy zostaja wszystkie dusze juz zdobyte, wiec aby je odzyskac musimy sie pofatygowac w miejsce smierci. W grze wystepuje wielcy bossowie a nawet prawdziwi giganci!!!,jest wielu ukrytych bossow jak i specjalnych itemow, podlaczajac sie do internetu w czasie gry mozemy odczytywac wskazowki innych graczy w ciekawych i niebezpiecznych miejscach!. W samej grze (nexus) jest galeria chwaly, gdzie mozemy sprawdzic ktorzy gracze maja najlepsze osiagniecia lub zdobyte trofea czy tez ilu pokonali bossow. Sama gra z czasem staje sie nie liniowa i mozna exsplorowac dowolnie tereny ,kwestia tylko czy nasza postac nie bedzie za slaba. Jest to z pewnoscia oryginalana gra jednak nie dla wszystkich,potrafi wkurzyc do bialosci i moze latwo zniechecic, jednak po opiniach roznych forum mozna zobaczyc obraz gry ktora przyciagnela juz wielu graczy i ze dobrze jest przebolec pierwszy kontakt z gra poniewaz pozniej to juz zupelnie inna hitoria ;) Sama gra graficznie nie urzeka i mogla by lepiej wygladac, z seria wspomnianej juz Kings field nie ma moim zdaniem wiele wspolnego,poniewaz mechanika gry jest zupelnie inna(na niekorzysc) a jedyna wspolna cecha jest samotny bohater explorujacy kilometry przestrzeni. wracam do gry sie powkurzac troche ;) ps.dla poczatkujacych :P o pokonaniu bosssa w zamku w Nexusie przybedzie kilku chandlarzy oraz bedziemy mogli podnosic statystyki trailer/gameplay Edytowane 12 Marca 2009 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 (edytowane) po paru dniach grania moge smialo powiedziec ze warto bylo sie pomeczyc :) jesli ktos przetrwa ciagle powtarzanie 1 levelu to potem jest juz tylko lepiej! , no i te przestrzenie! , dany poziom nie konczy sie na ubicu bossa, poprostu idziesz dalej do nastepnego pozostajac w tym samym levelu.Nauczylem sie wrescie magii i podnioslem statystyki, jest juz sporo latwiej jednak przeciwnicy potrafia sporo napsuc krwi.Oczywiscie mozemy upgrade'owac bron co z przeklada sie na szybsze zalatwiane wrogow w poprzednich poziomach, uczyc nowych czarow itp. Wracajac jeszcze do terenow to urzekl mnie 3 poziom,zaczynasz w wieziennej celi (wiezy) i kiedy wydaje ci sie przed toba tylko masa korytarzy to wychodzisz na wielka przestrzen(kanion) i pokonujac bossa na koncu nie przewidujesz ze jeszcze bedzie cos dalej, a tutaj nie dosyc ze zaczynasz nastepny sublevel(ogromny!!) to zniego znowu idziesz do nastepnego! Co mi sie podoba to to ze gra ma klimat, epicki w najlepszym tego slowa znaczeniu, jest trudna i wymagajaca ale wynagradza to pozniej niebanalnym wygladem,ciekawymi przeciwnikami i ponurym klimatem. I wrescie gra ktora spelnia moje potrzeby w zakrescie gier rpg, bo nie jest szablonowa i przewidywalna a przedewszystkim nawiazuje do jednej z mojej ulubionej serii rpg Kings Fields ps.gra dla prawdziwych twardzieli, ci ktorzy lubia przebiegac gre w 8h i z zblazowana mina powiedziec :skonczylem , moga zapomniec o tej grze, godziny grania i reinkarnacji pozwola ci dopiero przetrwac a co dopiero ukonczyc gre :) Edytowane 12 Marca 2009 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Gdzie ja kupiles? Widzialem na ebay.co.uk ale cena mocno przesadzona ~45funta :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Gdzie ja kupiles? Widzialem na ebay.co.uk ale cena mocno przesadzona ~45funta :/ kupilem chmmm... w Paryzu po 69 euro i moge powiedziec ze od kliku lat zadna gra mnie tak nie wciagnela ja "DS" i wkurzala jednoczesnie(teraz juz mniej). wlasnie mam 29 level i nowa cudna zbroje oraz pokonalem Dragon God'a, a gra pokazuje mi 7% zdobytych trofeum(po kilku bossach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Heh widze ze wszedzie przycinaja na tej grze :/ Na ebay.de jest pare ofert po ~226zl jakby ktos chcial, ja chyba zaczekam az sie pojawia w nizszej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Heh widze ze wszedzie przycinaja na tej grze :/ Na ebay.de jest pare ofert po ~226zl jakby ktos chcial, ja chyba zaczekam az sie pojawia w nizszej cenie. owszem "przycinaja" :) moze dlatego ze wrescie ukazala sie gra :nie dla wszystkich, stara szkola, gdzie musisz grac bez podpowiedzi, wskazowek i uczyc sie gry na wlasnych bledach , gdzie aby awansowac trzeba zadac sobie wielkiego trudu(poczatek) i cwiczyc cierpliwosc. Za to otrzymujemy radoche w odkrywaniu nowych lokacji, itemow itp, a to wszystko nie przychodzi latwo i prawdziwa radoche mamy dopiero po ok 200 'tnym powiedzeniu kur.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dokudowsky Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 witam! w chwili obecnej oczekuje na gre demon's souls :wink: juz zacieram rece i nemoge sie doczekac gry przy której spedze wiecej niz 8h , w końcu pojawił sie jakis rpg gody uwagi:) w starym dobrym stylu dragonlore moze pogramy razem w DS? mój ligin na PSN - dokudowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 witam! w chwili obecnej oczekuje na gre demon's souls :wink: juz zacieram rece i nemoge sie doczekac gry przy której spedze wiecej niz 8h , w końcu pojawił sie jakis rpg gody uwagi:) w starym dobrym stylu dragonlore moze pogramy razem w DS? mój ligin na PSN - dokudowsky jak juz bedziesz mial to daj znac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Chodzi plotka, ze Sony ma na E3 zapowiedziec oficjalne wydanie kilku gier niedostepnych do tej pory w Europie. Mam nadzieje , ze DS znajdzie sie w tej grupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dokudowsky Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 ok odezwe sie :wink: na którym lvlu jesteś? ja juz niemoge doczekac sie przesylki z gra :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 ok odezwe sie :wink: na którym lvlu jesteś? ja juz niemoge doczekac sie przesylki z gra :razz: chyba ok 80-tym zostal mi ostatni boss, ale nie spiesze sie z nim ;) mysle co by powybijac wszystkich kogo sie da :razz: z npc'tow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dokudowsky Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 eno no to tylko pogratulowac :wink: ile godzi na to poswieciles? faktycznie gra jest tak dluga jak pisza w gazetach 50-60h? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 eno no to tylko pogratulowac :wink: ile godzi na to poswieciles? faktycznie gra jest tak dluga jak pisza w gazetach 50-60h? gra jest dluga bo jest trudna, ale jak juz wczesniej pisalem ten typ- "dark fantasy" ma cos takiego w sobie ze poprostu musisz grac dalej. Sama w sobie ma dlugie levele podzielone na obszary z chekpoint'ami, w grze mozesz robic co chcesz praktycznie w dowolnej kolejnosci.Reszte wiesz z gazety ;) ps. niektorych rzeczy nie odkryjesz lub przeoczysz bo gra nie daje zadnych podpowiedzi, ale warto samemu obadac co i jak zamiast siegac po podpowiedzi...tylko wczesniej nalezy miec odpowiedni poziom spokoju zeby kontynuowac gre po kolejnym zgonie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dokudowsky Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 1ampułka relanium dożylnie i bedzie spokój :razz: jak juz bede mial gre to licze na drobne podpowiedzi jak bym gzies utkną :rolleyes: 3m sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...