Sobota Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Tak jak w temacie, z tego co wiem są to prawie identyczne karty. Jak to zwykle bywa różnią się głównie biosami. Teraz pytanie gdybym wgrał bios od TOP to co bym zyskał? Moja karata pracuje z zegarami TOP-a bez problemu. Zastanawiam się jeszcze czy te karty mają identyczne PCB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWura Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 O ile pamiętam wersja TOP miała jedną fazę zasilania GPU więcej niż wersja podstawowa. Poszukaj zdjęć - wersje powinny różnić się radiatorem na sekcji zasilania - ten z wersji TOP był dłuższy. Co do PCB - to ASUS w pewnym momencie zmienil PCB (najpierw dawał referenta potem karta była krótsza - mowa oczywiście o 8800GT ale może okazać się, że z powodu zalegania na magazynach zmienili jedynie bios i nazwę zarazem, tak jak to uczynili z 9800gtx vel 9800gtx+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Z dokładnymi zdjęciami jest cienko. Tylko ogólne najłatwiej znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2d2 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Co zyskasz? Uwalona karte... ASUS 9800 w wersji TOP i ULTIMATE to rebrandowane 8800GTS512 ze 128SP, a nie 8800GT ze 112 jak wiekszosc 9800GT dostepnych na rynku (w tym Twoja wersja z Glaciatorem) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Właśnie zastanawiałem się czy to ma jakiś sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...