djkrzychu Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Witam. Zakupiłem już: procesor: INTEL E5200 płyta: GIGABYTE ep43-s3l ram: 2GB KINGSTONE 800 MHz CL5 dysk: SAMSUNG 250 GB karta graficzna: ASUS HD4650 Potrzeba mi jeszcze tylko zasilacza i obudowy. Myślałem o MODECOM MC-350, ale w specyfikacji karty pisze ze zasilacz powinien miec 400W i nie wiem czy ten podoła. Co do obudowy to myslałem o tych: http://www.allegro.pl/item565771089_dragon...model_2008.html http://www.allegro.pl/item567629665_obudow..._gwarancja.html http://www.allegro.pl/item574820450_tracer...anelem_lcd.html Zasilacz powinien byc tak do 120-130 zł, a obudowa do ok 100-110 zł. W niedalekiej przyszłości zamierzam troszke podkrecic procka wtedy zakupie jeszcze chłodzenie PENTAGRAM KARAKORUM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) MC-350 będzie świetnym wyborem do tego zestawu, nawet za dobrym... Ten zasilacz to MC-400 ze zmienioną naklejką. Zresztą ta karta pobiera mało prądu, więc zasilacz nie będzie ani na moment przeciążony, nawet jak wszystko podkręcisz. Edytowane 8 Marca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) Kup tego mc-350, spokojnie da radę. Tacens Prior Edytowane 8 Marca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djkrzychu Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) No to co do zasilacza nie mam juz watpliwosci pozostaje obudowa. Zasilacz bede brał w agito lub esc wiec jak nie te z allegro to prosze o cos z tych sklepów. Nie ukrywam ze chcialbym cos z wyswietlaczem, ktory daje dodatkowe funkcjie i informacje przydatne na co dzien (temperatura i praca wentylatora) Edytowane 8 Marca 2009 przez djkrzychu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 W tej cenie chyba nic lepszego od Tacens Prior nie dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djkrzychu Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) A w czym jest lepsza od tych co podałem z allegro? podoba mi sie wyswietlacz i sterowanie jakie oferuje. ale moze co innego sie bardziej liczy Edytowane 8 Marca 2009 przez djkrzychu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Liczy się przedewszystkim waga, przestronność i obieg powietrza no i jakość wykonania. Żadna z tech trzech nie spełnia wszystkich założeń. A te wyświetlacze to są tak potrzebne jak neony w obudowie. Średni panel streujący z wyświetlaczem kosztuje tyle co te obudowy więc o czym wogóle rozmawiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djkrzychu Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) ale o tym Tacens Prior tez pisza w recenzji ze jest waski(a ja chciałbym wlozyc tam jeszcze karakorum) i nie nadaje sie do oc a ja sie chce troche pobawic, a niestety budzet ograniczony. moze ktos ma ta obudowe i cos wiecej o niej napisze lub zasugeruje cos innego w tej cenie. Edytowane 8 Marca 2009 przez djkrzychu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Nic innego nie znajdziesz. Najwyżej szukaj CM Elite 33x w podobnej cenie. Używki można już znajść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djkrzychu Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 ok ostatecznie do mam do wyboru jedna z tych dwóch: Tacens Prior vs. Tacens Signum Proszę o podpowiedz ktora bedzie lepsza do oc przy moich podzespolach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...